Εθνική και ΟΤΕ ”έπληξαν” τη θετική εικόνα

Η υποχώρηση της Εθνικής στα 15,34 ευρώ και του ΟΤΕ στα 11,40 ευρώ ματαίωσαν τις προσπάθειες για ανοδική κίνηση με αποτέλεσμα η αγορά να γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο, παρασύροντας και την πλειοψηφία των μετοχών. Καλά κρατεί... το short shelling με τη μετοχή της Εθνικής αυτή τη φορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αποδίδουν, όπως φαίνεται, καρπούς οι προσπάθειες των ”υποτιμητών” να πιέσουν, τόσο μέσω Εμπορικής, όσο και με την Εθνική, χαμηλότερα τον τραπεζικό δείκτη.

Δημιουργούν εδώ και ώρα σταθερά, κλίμα, που παρασύρει πλέον όχι μόνο την Εθνική χαμηλότερα (προς τα 15,3 ευρώ) αλλά και τον FTSE20 προς τις 912 μονάδες, όπου όλως συμπτωματικώς ”κλείνει” πτωτικό περιθώριο (discount) περίπου 1% (για όσους είχαν προβλέψει πτώση του συγκεκριμένου δείκτη χθες) και αιφνιδιάστηκαν από το μέγεθος της αντίδρασης σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη.

Προς τις 1.815 μονάδες ο δείκτης, χαμηλότερα της περιοχής ”στήριξης” (1.825 μονάδες), που βραχυπρόθεσμα έχει διαμορφωθεί και αποτελεί σημείο αναφοράς με συναλλαγές αυξανόμενες, ειδικότερα στις τράπεζες όσο περνάει η ώρα.

Περί τις 150.000 τεμάχια η εμπορευσιμότητα της Alpha (περίπου 1 ώρα πριν την λήξη της συνεδρίασης), στα ίδια επίπεδα για την Εθνική, ενώ με περίπου 100.000 τεμάχια υποχωρεί προς τα 16,7 ευρώ η μετοχή της Εμπορικής.

Στην συνολικότερα πτωτική τάση του FTSE20 συμμετέχει και ο ΟΤΕ με –1,21% (11,4 ευρώ) αλλά και η ΔΕΗ, που ”παλεύει” τα 14 ευρώ.

Καινούρια φάμπρικα φαίνεται ότι ανακάλυψαν μέσω της ΕΤΕΣΕΠ οι σορτάκηδες και μάλιστα με προκλητικά χαμηλό επιτόκιο και ακόμη μικρότερο κόστος. Περί ευθύνης βεβαίως ουδεμία αναφορά.

ΣΗΜ. Μέχρι τις 15.00 είχαν δανειστεί από την ΕΤΕΣΕΠ 200 συμβόλαια των 100 μετοχών Εθνικής το καθένα, διαμορφώνοντας μια εν δυνάμει τάση πώλησης 20.000 τεμαχίων. Στο επιτόκιο 1,8% υπήρχαν με βάση πάλι τα ίδια στοιχεία (15.00) 446 συμβόλαια προς πώληση που αντιστοιχούν σε 44.600 μετοχές της Εθνικής.

Η αναφορά και των δύο μεγεθών μπορεί να είναι θεωρητική, καθώς ενδέχεται να μην έχουν ρευστοποιηθεί ακόμη οι πρώτες 20.000 μετοχές και να μην έχει εμφανιστεί ”δανειζόμενος” για το δεύτερο προσφερόμενο πακέτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v