Μαζεύουν (;) δυνάμεις οι shortάκηδες

Ναι μεν αλλά από τη μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς, καθώς η προσπάθεια της Εμπορικής απέδωσε εν μέρει καρπούς. Απαιτείται προσοχή για κάποιες κινήσεις, πρώιμες μεν, υπαρκτές όμως που εντοπίζονται στον τίτλο της Εθνικής.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ΟΤΕ και τράπεζες επικεντρώνεται η προσπάθεια, με αντικρουόμενα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και εκτιμήσεις. Σταθερά ανοδικά από την αρχή της συνεδρίασης, βέβαια, ο Δείκτης, πλην όμως στις 11.35 η μετοχή της Εμπορικής ύστερα από συναλλαγές 39.132 τεμαχίων, υποχώρησε και πάλι προς τα 17,12 ευρώ.

Αμέσως τοποθετήθηκαν εντολές αγορών –φράγμα- στα 17,10 ευρώ, η εξέλιξη όμως αυτή είχε ως αποτέλεσμα να πιεστεί χαμηλότερα στα 15,85 η μετοχή της Εθνικής (βλέπε ΣΗΜ).

Υψηλή εμπορευσιμότητα παρουσιάζεται στη μετοχή του ΟΤΕ (105.000 τεμάχια στο α’ ημίωρο με την τιμή στα 11,68 ευρώ), με τους πωλητές να γίνονται επιθετικοί στα 11,7 ευρώ με ”μεγάλες” εντολές.

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ακολουθείται η γνώριμη των τελευταίων εβδομάδων, τακτική, που θέλουν τα επενδυτικά σχήματα, δηλαδή να ”χτυπούν και φεύγουν”. Την κίνηση της μετοχής του ΟΤΕ ακολουθούν, Cosmote, Vodafone με τη δεύτερη να έχει μεγαλύτερη άνοδο και εμπορευσιμότητα.

Από τις μετοχές του FTSE 20 με συναλλαγές περίπου 100.000 τεμαχίων, αντιδρά προς τα 6 ευρώ η Ιντρακόμ, κέρδη περίπου 2% εμφανίζει η Coca Cola, 3% η Βιοχάλκο και προς τα 9,85 ευρώ κινείται η μετοχή του ΟΠΑΠ, που είναι και η πρώτη υποψήφια για ένταξη στον FTSE 20, στην αμέσως επόμενη αναθεώρηση δεικτών.

ΣΗΜ: Θα πρέπει να τεθεί στα υπόψιν έστω και ως στοιχείο, παρά το ότι ακόμη δεν διαμορφώνει τάση ή προοϊωνίζεται κάτι για τη συνέχεια. Οι δανειζόμενοι μετοχές τις Εμπορικής όλες αυτές τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις, έχουν σχεδόν μηδενίσει τις συναλλαγές τους. Παρατηρείται όμως μια προσεκτική μετατόπιση προς την Εθνική, καθώς μέχρι τις 11.26 είχαν δανειστεί 100 Συμβόλαια επί της μετοχής. Έως εκείνη την ώρα είχαν διακινηθεί στο ΧΑΑ περί τις 52.000 μετοχές της τράπεζας, ενώ τα Συμβόλαια αντιστοιχούσαν σε 10.000 τίτλους, διαμορφώνοντας το σχετικό επιτόκιο στο 1,4%. Η συγκεκριμένη κίνηση αναφέρεται απλώς ως στοιχείο και μέχρι στιγμής δεν αποτελεί ένδειξη για κάτι περισσότερο. Το όλο θέμα πάντως παρακολουθείται επισταμένα, εκ του σύνεγγυς και προφανώς θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή ενημέρωση στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v