Χρειάζεται και τη στήριξη των βαριών το ΧΑΑ

Παλεύει η Εμπορική, απορροφά μέρος των πιέσεων σε άλλους τραπεζικούς τίτλους η Alpha, μπορεί να αντιδράσει θετικά η Εθνική. Ανάλογα με τις διαθέσεις των ισχυρών κινούνται στα μεσαιο-μικρά και οι ενεργοί παίκτες της Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ταλαιπωρία μεν για το Δείκτη, ανάσες πολύτιμες όμως για αρκετές μετοχές. Με συναλλαγές 35 εκατ. ευρώ, κινείται στο εύρος των 1.842 – 1.850 ο Δείκτης, αφού γύρω στις 12.55 επιβεβαιώθηκε η ”στήριξη” των 1.830 –1.835 μονάδων.

Το μέχρι στιγμής σταθεροποιητικό στοιχείο αφορά στη συνολικότερη εικόνα μετοχών, κυρίως από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με ενίσχυση των συναλλαγών τους από τις 13.00 και σταδιακά της τιμής τους.

Ο FTSE 20 με ποσοστό +0,30% στις 928 – 930 μονάδες, εμφανίζει τη μικρότερη θετική μεταβολή από τους άλλους δύο δείκτες χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Παραμένει σταθερή μεταξύ 11,9 – 11,95 η τιμή της μετοχής της Alpha, με τεχνικές προδιαγραφές να προσεγγίσει και τα 12,1 ευρώ προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να απορροφήσει πλήρως την πίεση που ασκείται στη μετοχή της Εμπορικής (προς τα 17,12 ευρώ) και δευτερευόντως της Εθνικής που μπορεί να αντιδράσει και πάλι θετικά.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι στήριξη στον FTSE 20 προσφέρουν άλλες ”συμπληρωματικές” μετοχές, είτε πρόκειται για την ΕΥΔΑΠ, είτε για τις Ιντρακόμ, 3E. Πρέπει να διατηρήσει την ανοδική της τάση η Σοφοκλέους να εκμεταλλευτεί την αντίδραση των ξένων αγορών, να μην περάσει και αυτή η ευκαιρία χωρίς κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v