Παραμένει ο ”βραχνάς” των βαριών χαρτιών

Ανήμπορη να εκμεταλλευτεί σε επίπεδο Δείκτη, την αντίδραση των ξένων αγορών εμφανίζεται και πάλι η Σοφοκλέους. Παραμένει προβληματικός ο τραπεζικός κλάδος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιμένουμε ανάσες από τον ΟΤΕ, ενώ διαφορετική είναι η εικόνα στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν ευοδώθηκε, δυστυχώς, η προσπάθεια στήριξης στην Εμπορική, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής να υποχωρεί χαμηλότερα. Όσοι παρακολουθούν, με βάση την τεχνική ανάλυση το διάγραμμα της εν λόγω μετοχής, έχουν ήδη μπροστά τους τις επόμενες δύο χαμηλότερες ”στηρίξεις”.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως και ενδέχεται να σχετίζεται με την επικείμενη ανταλλαγή μετοχών Εθνικής – ΕΤΕΒΑ, είναι η συμπεριφορά της μετοχής της πρώτης (βλέπει συνοδευτικό υλικό).

Από την ΕΤΕΣΕΠ, τα νεώτερα είναι μάλλον αρνητικά για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς η μεγαλύτερη ζήτηση παραμένει για μετοχές του ΟΤΕ και των τραπεζών. Και μπορεί στην περίπτωση της Εμπορικής, η ΕΤΕΣΕΠ να μην έχει άλλες μετοχές να δανείσει στους υποτιμητές, έγιναν όμως (μέχρι τις 12.35) άλλα 20 Συμβόλαια στον τίτλο της Εθνικής (αντιστοιχία 2.000 μετοχών). Το ενθαρρυντικό είναι ότι το επιτόκιο παραμένει στο προηγούμενο επίπεδο του 1,4%, αλλά είναι προφανές ότι ορισμένοι διερευνούν το πεδίο… δράσης σε μία ακόμη δεικτοβαρή μετοχή όπως είναι αυτή της Εθνικής.

Από τις μετοχές του FTSE 20, ξεχωρίζει η νέα υποχώρηση του Αλουμινίου προς τα 18,10 ευρώ, διόρθωση που προεξοφλεί την… μετάταξή του στον ΜΚ 40. Για την επόμενη ώρα, θα ήταν ευχής έργο να κρατηθεί η ασθενής πλέον τάση υψηλότερα των 1.830 μονάδων και να δοκιμαστούν οι αντοχές όσων ”ξανοίχτηκαν” στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης. Δυστυχώς, η αγορά μας δεν μπορεί να ακολουθήσει την αντιστροφή της τάσης των ευρωπαϊκών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v