Όπως η γάτα με το ποντίκι…

Επιφυλακτικές και άκρως προσεκτικές οι κινήσεις των δύο πλευρών δηλ. αυτών που υποτιμούν ή αγοράζουν μετοχές. Και οι δύο πλευρές, όμως, φαίνεται να συμφωνούν πως προς το τέλος της συνεδρίασης θα δοθεί μια συγκλονιστική μάχη. Για υποτιμητική κερδοσκοπία έκανε λόγο ο Ν. Χριστοδουλάκης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η σημερινή συνεδρίαση τείνει να διαμορφωθεί στην πιο ενδιαφέρουσα της τρέχουσας εβδομάδας. Σε τεχνικό επίπεδο, εάν επιτευχθεί το ”κλείσιμο” του Δείκτη υψηλότερα των 1.768 – 1.770 μονάδων θα είναι πιθανή μια άμεση αντίδραση προς τις 1.805 – 1.810 μονάδες.

Με βάση τον τρέχοντα συσχετισμό αγοραστών – πωλητών, σε κάθε μορφή χρηματιστηριακού εργαλείου εκτιμάται ότι η μάχη θα δοθεί μετά τις 15.00, ειδικότερα προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Ο ΟΤΕ δείχνει σταθερός, η μετοχή της Εθνικής παρά τις απώλειές της δείχνει ότι μπορεί να ”γυρίσει” το παιχνίδι, οι δανειζόμενες μετοχές της Alpha δεν είναι σίγουρο ότι θα ρευστοποιηθούν στην αγορά, κερδίζει έδαφος η εκτίμηση πως μεταξύ των δύο κύριων αντιμαχόμενων πλευρών, έχει υπάρξει μια συμφωνία για μία – δύο συνεδριάσεις.

Αυτό πρακτικά θα μπορούσε να συμβαίνει την αγορά Συμβολαίων, κυρίως του 20άρη προκειμένου να συγκεντρωθούν εκ νέου μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, να επανδρωθούν επαρκώς οι συλλεκτήρες της ΕΤΕΣΕΠ και να δοθεί η επόμενη μάχη από Τρίτη – Τετάρτη.

Τόσο το discount του 20άρη όσο και η απόκλιση μεταξύ αγοραστή – πωλητή στα ”χτυπήματα” που γίνονται στο ΧΠΑ, φανερώνουν περισσότερο επιφυλακτικότητα και από τις δύο πλευρές παρά ξεκάθαρη στάση και τάση. Μένουμε επιφυλακτικοί για μεγάλο μέρος της σημερινής συνεδρίασης, παρακολουθώντας όχι τόσο τις μετοχές που δανείζονται από την ΕΤΕΣΕΠ, όσο εκείνες που ρευστοποιούνται, συγκρίνοντας παράλληλα τις τιμές που δίνουν αγοραστές – πωλητές στο ΧΠΑ. Ειδικότερα στα Συμβόλαια μηνός Οκτωβρίου όπου επικεντρώνεται η δύναμη πυρός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v