Σωσίβιο... Χριστοδουλάκη!

Διαθέσεις ανακωχής επέδειξαν σήμερα οι πωλητές στη Σοφοκλέους μετά και την στηλίτευση από το Ν. Χριστοδουλάκη της ”φούσκας των Παραγώγων”, με αποτέλεσμα τη δειλή επανεμφάνιση των αγοραστών και την ανάκαμψη του Γ.Δ. προς τις 1.800 μονάδες. Στα 61 εκατ. ευρώ ο τζίρος, 186 μετοχές σε θετικό πρόσημο, ενώ αμβλύνθηκαν οι υποτιμήσεις στα ΣΜΕ του FT 20.

Ανακωχή πωλητών και δειλή επανεμφάνιση αγοραστών είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης στην Σοφοκλέους, καθώς μια καθ’ όλα πτωτική εβδομάδα έκλεισε με μια αντίδραση, η οποία όσο αναιμική και αν ήταν, δεν παύει να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Για πρώτη φορά εδώ και δέκα ημέρες, ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε κέρδη ανάλογα με αυτά του γενικού δείκτη (1,18% και 1,17% αντίστοιχα), δίνοντας το πολυπόθητο έναυσμα στην περιφέρεια για να υπάρξει έστω και σε ένα περιορισμένο εύρος, αντίδραση.

Εμπορική (4,42%), Cosmote (2,98%) και ΟΤΕ (1,08%) οδήγησαν ουσιαστικά την αντίδραση εν αντιθέσει με τις Εθνική (0,41%) και Panafon (0,89%), που δεν μπόρεσαν σε καμία των περιπτώσεων να πείσουν ότι διαθέτουν ικανοποιητικά περιθώρια αντίδρασης.

Εντούτοις, η διαμόρφωση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο 1,9 προς 1, πείθει όχι προς την ύπαρξη επιθυμίας ανάκαμψης στην μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση (ασχέτως του αν ο τζίρος του 61 εκατ. ευρώ παραπέμπει περισσότερο σε απουσία πωλητών και λιγότερο σε προσπάθεια επανατοποθέτησης ρευστότητας).

Παράλληλα, οι τελευταίες πολιτικές ”παρεμβάσεις”, όσο κι αν αυτές δεν μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο, παρά ταύτα δημιουργούν την εντύπωση ότι οι ιθύνοντες επιβλέπουν την κατάσταση με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Επιπροσθέτως, στην αγορά παραγώγων είχαμε σημαντική άμβλυνση των υποτιμήσεων στα ΣΜΕ επί του δείκτη ASE/FTSE 20 λήξης Οκτωβρίου, τάση που αν διατηρηθεί θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω ανοδική κίνηση της υποκείμενης αγοράς από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Πετζετάκις (κοινές), Πετζετάκις (προνομιούχες), Stabilton (κοινές), PC Systems, Τεχνοδομή, Albio Holdings, NΤΡΟΥΦΑΡΜΠΕΝ, ΕΛΦΙΚΟ, Περσεύς και Rainbow.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Τεχνοδομή, Περσεύς, PC Systems, Ξιφίας (κοινές), ΕΤΒΑ Leasing, Rainbow, Αττικές Εκδόσεις, Κοτσώβολος, Στρίντζης και Δομική Κρήτης.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων παραμένει η μετοχή του Κορδέλλου, κλείνοντας, ωστόσο, στα 6,20 ευρώ, καταγράφοντας απώλειες ύψους 15,76%.

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε στα 61 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 11,59% έναντι της συνεδρίασης της Πέμπτης) εκ των οποίων τα 1,6 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 40 τεμαχίων της Εμπορικής Τράπεζας στην τιμή των 19 ευρώ, ένα πακέτο 20 τεμαχίων της Τράπεζας Πειραιώς στην τιμή των 7 ευρώ, ένα πακέτο 53.000 τεμαχίων της Alpha Bank στην τιμή των 11,38 ευρώ και ένα πακέτo 109.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στην τιμή των 9,70 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v