Σε ελεύθερη πτώση άνευ αντιστάσεων!

Περιορίζονται την τελευταία μια ώρα οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά η Σοφοκλέους αδυνατεί να ακολουθήσει, καθώς οι τράπεζες καταγράφουν απώλειες 2,5% και οι τηλεπικοινωνίες 2,23%, ενώ ο FT 20 υποχωρεί προς τις 875 μονάδες. Διασώζονται μόνον 21 μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιορίζονται την τελευταία μια ώρα οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά η Σοφοκλέους αδυνατεί να ακολουθήσει. Με την Εθνική και τον ΟΤΕ να σημειώνουν απώλειες μέχρι και 3%, πιέζεται προς τις 875 μονάδες ο FTSE 20.

Μέχρι τα 11,3 ευρώ πιέστηκε και η μετοχή της Eurobank, όπου νωρίς είχε εμφανιστεί προσφορά μέσω ”δανεισμένων μετοχών” (όπως αναλυτικά είχε περιγραφεί σε προηγούμενό μας σχόλιο).

Στα 13,45 – 13,5 ευρώ η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ, προβληματίζει πλέον με την συμπεριφορά της, καθώς οι πρώτες επιφυλάξεις για την συνέχεια (διαδικασία μετοχοποίησης) φημολογούνται ήδη στην αγορά.

Σημαντικές για μια ακόμα συνεδρίαση οι απώλειες μετοχών εταιριών αλουμινίου (Αλουμίνιον της Ελλάδος, Βιοχάλκο) μάλλον ενισχύουν τις επιφυλάξεις για δυσκολία άμεσης εξόδου από την κρίση.

Μέσα σ’ όλα, το μήνυμα (;) του Bin Landen χαρακτηρίζεται από αμερικανούς αναλυτές ”βούτυρο στο ψωμί του αμερικανού προέδρου”, το διάγγελμα του οποίου αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v