Κάποιοι αγοράζουν στα χαμηλά

Ισχυρές επενδυτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται τα χαμηλά επίπεδα και επιδίδονται από τις 13:30 σε αγορές μετοχών ΟΤΕ, Alpha και Intracom με αποτέλεσμα τον περιορισμό των απωλειών στο Γενικό Δείκτη. Στις γνωστές... επιλογές η ενασχόληση των επενδυτικών σχημάτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Ισχυρά χέρια” μπήκαν στα χαμηλά της σημερινής συνεδρίασης και μαζεύουν συστηματικά και σταθερά την τελευταία ώρα, μετοχές του δείκτη.

Ο τζίρος που έχει πραγματοποιηθεί μετά τις 13.30΄ σε ΟΤΕ, Alpha, Intracom, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη των συγκεκριμένων τίτλων, επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση, η οποία γίνεται βεβαιότητα όσο περνάει η ώρα.

Αρκεί, θα πείτε, αυτή η προσπάθεια; Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε θετικά, μόνο στην περίπτωση που δεν είναι αποσπασματικά και πρόσκαιρα, πυροσβεστική, εντασσόμενη και αυτή στο... προεκλογικό κλίμα των ημερών. Βέβαια όποιος και αν είναι ο ισχυρός παίκτης που σταθερά αγοράζει ΟΤΕ τις τελευταίες ημέρες, κατά γενική εκτίμηση λογικά πράττει, αφού τοποθετείται από τα 10,5 ευρώ.

Θα μπορούσε, εάν είχε λάβει την τυπική έγκριση των αρχών, να υποθέσουμε ποιος ισχυρός παίκτης κρύβεται πίσω από τις αγορές 350.000 μετοχών του οργανισμού. Διαπιστώνεται πάντως, ότι σταδιακά εμφανίζονται αγοραστές και μεταξύ μετόχων, επιχειρηματιών, όπως ενδεικτικά φαίνεται να συμβαίνει στις Alpha, Intracom.

Σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά σχήματα, ενόψει και της αυριανής εισαγωγής φαίνεται ότι λαμβάνονται σχετικές θέσεις. Αυξημένη εμπορευσιμότητα και ενίσχυση για την τιμή της Informatics, υψηλός τζίρος στην Space σήμερα και στην Sex Form χθες και, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάποια μορφή μόχλευσης επιχειρείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v