Μπορούν ΔΕΗ, ΟΤΕ

Οριστικά και αμετάκλητα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επόμενης μετοχοποίησης της ΔΕΗ με τους καθ’ ύλην αρμοδίους να δηλώνουν πανέτοιμοι για τη σχετική διαδικασία εγγραφών από τις αρχές – μέσα Νοεμβρίου. Στα υπόψιν τίθεται η μετοχή καθώς ένας εκ των ισχυρότερων ενδιαφερόμενων, η Fidelity, συστήνει ήδη τη μετοχή σε πελάτες της.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ευκαιρία για αντίδραση ή αφορμή για νέες πωλήσεις. Πιστή στο… ραντεβού της η Wall προσφέρει σε Ευρώπη και Σοφοκλέους την ”αφορμή της Τρίτης” για όσες αγορές μπορούν να το εκμεταλλευτούν.

Στο χρηματιστήριο Αθηνών, το κλειδί για σήμερα εστιάζεται κατά μείζονα λόγο στη δυνατότητα αντίδρασης συγκεκριμένων μετοχών. Κατ’ αρχήν του ΟΤΕ, εάν και κατά πόσο μπορεί να κρατήσει τα 11 ευρώ, της Εθνικής να αντιδράσει και της Eurobak να περιορίσει τις ανοικτές πωλήσεις δανεικών τίτλων.

Οι νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ενδέχεται να διαμορφώσουν πρόσκαιρα ένα τεχνητό κλίμα αντίδρασης ικανό να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από τις τελευταίες δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ για τα επιτόκια. Πρακτικά επιχειρείται να μετατεθεί για την αμέσως επόμενη συνεδρίαση η μείωση και των ευρωπαϊκών επιτοκίων, ενδεχόμενο που διαμορφώνει προϋποθέσεις και συνθήκες για ένα ”μικρό φθινοπωρινό ράλι” πριν την επόμενη – τελική διόρθωση των αγορών.

Από τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών, θα πρέπει να σταθούμε στην Cosmote, καθώς παρουσιάζει ενδιαφέρον η σχετική ανάλυση της Marfin Hellenic που θέτει τιμή στόχο τα 14,1 ευρώ (συν.υλικό). Το γεγονός ότι χθες ύστερα από μήνες ο αριθμός των Συμβολαίων στον ΜΚ 40 ξεπέρασε τα 1.000 (1.030 ΣΜΕ πώλησης) ενισχύει την εκτίμηση ότι στα blue chips δεν θα ασκηθούν –τουλάχιστον για την ώρα- σημαντικές πιέσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τις τελευταίες ημέρες ενισχύεται η εμπορευσιμότητα και αυξάνονται τα Συμβόλαια σε μετοχές όπως για παράδειγμα των Μινωικών Γραμμών, της Altec χθες, και άλλων αυτής της δυναμικότητας. Στα ”μεσαία” υπάρχει ενδιαφέρον και επιχειρείται μόχλευση.

ΣΗΜ: Το ότι μέλη του δ.σ. του ΧΑΑ συζητούν περιορισμό του short selling και του ωραρίου απλά επιβεβαιώνει τις πάγιες εμμονές μας. Σε ό,τι όμως αφορά την πρώτη εκτίμηση, το ενδεχόμενο περιορισμού των παικτών ας το γνωρίζει η διοίκηση θα ανοίξει έναν ακόμη ”ασκό του Αιόλου”.

ΣΗΜ 2: Οριστικά και αμετάκλητα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επόμενης μετοχοποίησης της ΔΕΗ με τους καθ’ ύλην αρμοδίους να δηλώνουν πανέτοιμοι για τη σχετική διαδικασία εγγραφών από τις αρχές – μέσα Νοεμβρίου. Στα υπόψιν η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς ένας εκ των μεγαλύτερων ενδιαφερόμενων ξένων θεσμικών, η Fidelity, την συστήνει σε πελάτες της, ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία, θεωρώντας την τιμή των 13,3 ευρώ ορθολογική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v