Καλοκαιράκι σήμερα στη Σοφοκλέους!

Σήμερα ήταν η σειρά των τραπεζών (0,37%) και της βιομηχανίας (1,39%) να δώσουν θετικό τόνο στην αγορά με αποτέλεσμα την αναθάρρηση των επενδυτικών σχημάτων στην περιφέρεια. Στο 3/1 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές, ενώ 4 μετοχές πραγματοποίησαν το 23% του καθαρού τζίρου.

Σαν όαση μέσα σε ένα κατά τα άλλα μουντό χρηματιστηριακό τοπίο έμοιαζε η σημερινή συνεδρίαση στην Σοφοκλέους, καθώς απολύτως επιτυχής υπήρξε η απορρόφηση των ενδοσυνεδριακών πιέσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Εξαίρεση αποτέλεσε η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία έχοντας οδηγήσει τις τελευταίες ημέρες την αγορά, σήμερα απώλεσε 1,2%, με τις τράπεζες παραδόξως να κινούνται σε θετικό έδαφος, απουσία πωλητών.

Alpha και Εμπορική ήταν ουσιαστικά αυτές που οδήγησαν, ενώ θετική υπήρξε επίσης και η συμπεριφορά στην Εθνική (0,9%), ασχέτως του εάν η κίνηση στον εν λόγω τίτλο, συντελέστηκε με χαμηλότερο τζίρο απ’ ότι χθες.

Ωστόσο, αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής ήταν σήμερα η μικρή κεφαλαιοποίηση με την νεοεισαχθείσα Lantec (+24%), την Space Ελλάς (+14,3%), την CPΙ (+13%), και την Informatics (+12,7%) να κλέβουν την παράσταση, έχοντας προσελκύσει εν τω μεταξύ το 23% του καθαρού τζίρου των 72 εκατ. ευρώ (ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 80 εκατ. ευρώ αφού υπήρχαν και 8 εκατ. ευρώ σε πακέτα).

Το κλείσιμο βρήκε τον γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει κέρδη 0,51% στις 1.735,87 μονάδες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην αγορά παραγώγων όπου εμφανής υπήρξε η διάθεση κλεισίματος short θέσεων.

Το αν στην αγορά παραγώγων προοιωνίζεται περαιτέρω ανοδική αντίδραση δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο, το γεγονός ότι μερίδιο των επενδυτών θεωρεί την αγορά υπερπουλημένη σίγουρα αποτελεί ένα θετικό σημείο αναφοράς. Άποψη που υποστηρίζεται εξάλλου και από το ότι η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο εύρος της αγοράς διαμορφώθηκε στο 3 προς 1 υπέρ των πρώτων.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Ιντερσάτ, Εμπορικός Δεσμός (κοινές), Κοτσώβολος, ΕΛΛΑΤΕΞ, Αττικές Εκδόσεις, Intrakom Κατασκευές, Βαράγκης, Περσεύς, Γρηγόρης και Βιοσώλ (κοινές).

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Κοτσώβολος, Αττικές Εκδόσεις, Intrakom Κατασκευές, Βαράγκης, Περσεύς, Γρηγόρης, Αγροτική Ασφαλιστική, Εμπορικός Δεσμός (κοινές), Δυναμική Ζωής και ΕΧΑΕ.

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Λάντεκ Επικοινωνίες, όπου στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της κατέγραψε κέρδη ύψους 24%, κλείνοντας στα 6,82 ευρώ.

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε στα 80 εκατ. ευρώ (αυξημένος κατά 5,26% έναντι της συνεδρίασης της Τετάρτης) εκ των οποίων τα 5,28 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 25.000 τεμαχίων του Τιτάνα (κοινές) στην τιμή των 33 ευρώ, ένα πακέτο 20 τεμαχίων της Λυμπέρης στην τιμή των 1,18 ευρώ και ένα πακέτο 100 τεμαχίων της Εμπορικής Επενδυτικής στην τιμή των 2,24 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 30 τεμαχίων των Μινωικών Γραμμών στην τιμή των 1,19 ευρώ, ένα πακέτο 151.000 τεμαχίων της Panafon στην τιμή των 4,26 ευρώ και ένα πακέτο 3.100.700 τεμαχίων της Πρόοδος στην τιμή των 2,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v