Τεχνικές κινήσεις στηρίζουν την αντίδραση

Θα πρέπει στην επόμενη ώρα να επιβεβαιωθεί για μία ακόμη φορά ”η βάση” των 1.775 μονάδων, ούτως ώστε να ισχυροποιηθεί περαιτέρω (από την αγορά μετοχών) η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση. Χρειάζεται υπομονή, καθώς η αγορά κινείται απόλυτα τεχνικά.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 1.775 μονάδες διαμορφώνεται η βάση αυτή της τρέχουσας αντίδρασης που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί, εάν είναι δυνατόν σήμερα, ακόμη μία φορά.

Προς αυτά τα επίπεδα καλύπτονται πλήρως μέσω Εθνικής Alpha και ΟΤΕ (κυρίως) όλες οι ”ανάποδες” θέσεις που έχουν ληφθεί από την περασμένη Τετάρτη σε συμβόλαια του FTSE 20.

Να σημειωθεί, ότι στην αρχή της συνεδρίασης έκλεισαν με ”θεωρητική” ζημιά μερικά ΣΜΕ που είχαν αγοράσει μικροί ιδιώτες επενδυτές στη συνεδρίαση της Παρασκευής, προεξοφλώντας, περαιτέρω άμεση αντίδραση του Δείκτη.

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει ξεκαθαριστεί πως, δεν θα έχει ενιαία μορφή, καθώς τα ”ζικ- ζακ” του Δείκτη βοηθούν περισσότερο του ισχυρούς παρά τους μικρούς παίκτες της αγοράς παραγώγων.

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που πιέστηκαν χαμηλότερα συγκεκριμένες μετοχές, ειδικότερα της Alpha και δευτερευόντως της Εθνικής, ώστε να καλυφθούν όλα τα συμβόλαια που είχαν ”πουληθεί” στη συνεδρίαση της.

Καθαρά Τεχνική κίνηση που, εάν επιβεβαιωθεί την επόμενη ώρα θα φέρει και πάλι την Εθνική υψηλότερα των 14 ευρώ και Alpha, ΟΤΕ pπρο των τιμών της Παρασκευής.

Φαίνεται ότι τις κινήσεις αυτές τις ”γνωρίζουν ” πολύ καλύτερα από μας τα επενδυτικά σχήματα, για αυτό και συνεχίζουν τις τοποθετήσεις τους σε συγκεκριμένες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v