… Και το δεύτερο βήμα καλύτερο!

Δύο βήματα μπροστά προχώρησε η Σοφοκλέους, με μισό πίσω, ενδιάμεσα, στην περιοχή των 2.160 μονάδων, εξέλιξη που ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο την αντίδραση. Στην περίπτωση που η σημερινή άνοδος, πραγματοποιηθεί με συναλλαγές πέραν των 85 εκατ. ευρώ υπάρχει περιθώριο προσέγγισης και υπέρβασης των 1.810 μονάδων, σε αυτή τη φάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προσεκτικά και σταθερά, όπως ακριβώς χρειάζεται, ενισχύεται περαιτέρω η ανοδική τάση. Από τη στιγμή που αποφεύχθηκαν οι ακρότητες στα πρώτα 10 λεπτά της συνεδρίασης, κατοχυρώθηκε σταδιακά κατ’ αρχάς η περιοχή των 1.765 μονάδων με συναλλαγές περίπου 20 εκατ. ευρώ και ισομερή ανάπτυξη των επιμέρους δεικτών.

Ενδεικτική, η συμπεριφορά τραπεζικού και δείκτη συνολικής απόδοσης Παράλληλης αγοράς. Αφ’ ης στιγμής εδραιώθηκε γύρω στις 12.00 η εκτίμηση ότι ”υπάρχει ψωμί” γύρισαν περισσότερες θέσεις σε Συμβόλαια αγοραστών, καθώς η τάση ειδικά για μετοχή της Εθνικής είναι από χθες ισχυρή και ξεκάθαρη. Ακολούθησαν σταδιακά Alpha, Eurobank, Εμπορική, ενώ η αντίδραση της ΕΤΒΑ θα συμβάλλει στην ορθολογικοποίηση του χαρτοφυλακίου της Πειραιώς.

Θετική η μέχρι στιγμής ήπια συμπόρευση των ΔΕΗ –ΟΠΑΠ, ξαναφέρνει τα χαμόγελα στα χείλη των αρμοδίων (αναδόχων και ΥΠΕΘΟ) και βεβαίως των άμεσα ενδιαφερόμενων θεσμικών. Είναι αυτονόητο, πως η βελτίωση του κλίματος απομακρύνει το ενδεχόμενο υποχρεωτικών ρευστοποιήσεων από πλευράς θεσμικών, ακόμη και των ξένων, σε αυτές τις δύο ιδιαίτερης σημασίας και για τον προϋπολογισμό εισηγμένες.

Υπάρχει ρευστότητα κατά συνέπεια, που μπορεί να εισρεύσει, τοποθετηθεί, σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, που έχουν πιεστεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Τιτάνα.

Ενδιαφέρον εμφανίζει η αντίδραση και των υπόλοιπων ”κρατικόχαρτων”, με την ΕΥΔΑΠ να συνεχίζει την αντίδρασή της (τρίτη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση από το ”χαμηλό” των 3,7 ευρώ). Συμπερασματικά, επειδή η ”μόχλευση” είναι σταδιακή, προσεκτική και δεν εκβιάζει την άνοδο προσφέροντας ευκαιρίες αγορών και σε αυτά τα επίπεδα, διαμορφώνεται τάση, ικανή να οδηγήσει τον Δείκτη προς τις 1.810 μονάδες σε αυτή τη φάση.

ΥΓ. Εξ’ αρχής ζητούμενο για τον γράφοντα ήταν το ”κλείσιμο” του Δείκτη υψηλότερα των 1.765 μονάδων, δίνοντας περισσότερη σημασία στις συναλλαγές, και όχι τόσο στο ενδεχόμενο ο Δείκτης να κινηθεί σήμερα, προς τις 1.780 μονάδες.

Χρειάζεται αγοραστές και παίκτες που θα λάβουν θέσεις προσβλέποντας στην καταγραφή ικανοποιητικών περιθωρίων κέρδους και γι’ αυτό το λόγο εμμένουμε ειδικά σήμερα στις συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v