Ανοδική τάση δίνει η Philips

Η άνοδος της Philips μπορεί να επανατροφοδοτήσει με… τάση, τη βραχυπρόθεσμη έστω προσπάθεια αντίδρασης των ευρωπαϊκών αγορών. Ανάλογη διάθεση διαμορφώνεται από χθες και στη Σοφοκλέους, εξέλιξη, που μπορεί να ισορροπήσει τη συμπεριφορά εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αφορμή που χρειάζονται οι κλάδοι τεχνολογίας, έρχεται, όπως είχε προεξοφληθεί από χθες, από τη Φρανκφούρτη και τη Philips. Έτσι, η ήπια θετική χθεσινοβραδινή τάση στη Νέα Υόρκη, γίνεται εντονότερη στην Ευρώπη με τον DAX να ”φλερτάρει” και πάλι τις 3.000 μονάδες.

Εξέλιξη, που μπορεί αφενός μεν να ισορροπήσει τη συμπεριφορά εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης θετικά για τις OTE, Cosmote και Vodafone και να επαναφέρει σε ανοδική τροχιά αρχικά την Εθνική και μετά τις Alpha, Εμπορική, Eurobank.

Εάν κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί στα πρώτα 15-20 λεπτά χωρίς η αγορά να υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.795 μονάδων, θα πρέπει να θεωρηθεί πιθανότατη η συνακόλουθη με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανοδική αντίδραση της αγοράς.

Αυτό που δείχνουν τις τελευταίες 4- 5 συνεδριάσεις οι συναλλαγές στην αγορά παραγώγων, επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως μέρος της ρευστότητας και του ενδιαφέροντος μεταφέρεται σταδιακά σε ΣΜΕ του Mid 40. Τακτική, που συνάδει με την ανάκαμψη κλάδων τεχνολογίας, καθώς η τάση που τείνει να διαμορφωθεί, αφορά συνολικότερα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μεσοπρόθεσμα, η τάση της αγοράς, ενόψει και της αναδιάρθρωσης των δεικτών, παραμένει ανοδική προς τις 1.920- 1.950 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v