ΧΑΑ: Στροφή προς τα μεσαία …

Σταδιακά προς την μεσαία κεφαλαιοποίηση, τόσο σε επίπεδο μετοχών όσο και συμβολαίων του ΜΚ40, μετακινείται η ρευστότητα και ”μέρος” του βραχυπρόθεσμου παιχνιδιού. Ενισχύονται σημαντικά την τελευταία ώρα οι θέσεις αγοραστών σε συμβόλαια της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταδιακή μετατόπιση ρευστότητας παρατηρείται προς μετοχές και συμβόλαια της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Η ενίσχυση της εκτίμησης, μετά τις 12.30΄, πως ο FTSE 20 μπορεί να συνεχίσει την αντίδρασή του προς τις 925 μονάδες διαμορφώνει προϋποθέσεις μόχλευσης στα ”μεσαία”, τόσο στην αγορά μετοχών, όσο και σε αυτή των παραγώγων.

Ούτως ή άλλως από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας παρατηρείται σταδιακή ενίσχυση συμβολαίων και κεφαλαίων που ”παίζονται” στον ΜΚ40, τάση που έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα μετά τις 13.30΄ σήμερα. Διαπιστώνεται πως μετοχές εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης που έχουν υποχωρήσει σε σημαντικά χαμηλά επίπεδα τιμών, λόγω της μικρότερής τους διασποράς και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες από μετοχές του FTSE 20 να ενισχυθούν σημαντικά.

Παρατηρείται από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας και ενισχύεται ειδικά σήμερα, η εκτίμηση πως ο πολλαπλασιαστής ενός συμβολαίου στον ΜΚ 40 είναι σχεδόν διπλάσιος από αυτόν του FTSE20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v