Κίνηση 4x4 για Σοφοκλέους!

Τέσσερα στα πέντε θετικά με το κλείσιμο των παραγώγων να αποκτά χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων έχει ήδη μετακυλιθεί στο Νοέμβριο προσβλέποντας σε καλύτερες συνεδριάσεις. Στην προσπάθεια της Σοφοκλέους συμβάλλουν αναμφίβολα και οι διεθνείς αγορές.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ιδιαίτερη απόκλιση κλείνει η σειρά Οκτωβρίου, ”ισχυρά χέρια” λαμβάνουν θέσεις σε Εθνική και Eurobank, θετικά είναι τα νέα από το μέτωπο του ΟΤΕ, διευκολύνεται η μετοχοποίηση της ΔΕΗ και τα επενδυτικά σχήματα έχουν ήδη λάβει το… μήνυμα.

Από τη στιγμή που δεν καλύφθηκε τις τελευταίες 1-2 ημέρες το ”χαμηλό κενό” πέριξ των 1.740 μονάδων, δεν επηρεάζεται η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση, ασχέτως από το πώς θα ξεκινήσει σήμερα η συνεδρίαση.

Ήδη οι πρώτες σημερινές (προσυνεδριακές) θέσεις προεξοφλούν αντίδραση του FTSE 20 προς τις 935 μονάδες- σε αυτή τη φάση- θετική εκτίμηση που έχει δημιουργηθεί από ανάλογες εντολές αγοράς που από χθες έχουν δοθεί για Εθνική, Eurobank και ΟΤΕ.

Να σημειωθεί, ότι από σήμερα ξεκινά η επαναγορά ιδίων μετοχών του οργανισμού, που έχει κάθε λόγο να ”στηρίξει” και τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στο ρουμανικό υπουργικό συμβούλιο.



Την ίδια στιγμή χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν πως η πρόσκαιρη αποκλιμάκωση της έντασης στο διεθνές γεωπολιτικό σκηνικό, κατά πάσα πιθανότητα, θα ευνοήσει το αμερικανικό νόμισμα, ενδεχόμενο θετικό για εταιρίες που συναλλάσσονται σε δολάριο.

Ενδεικτική η περίπτωση της Chipita, που μετά την πρωτοφανή πίεση της μετοχής, μπορεί να ευελπιστεί σε καλύτερα αποτελέσματα από τις δραστηριότητες της μητρικής (σε ενοποιημένο επίπεδο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v