Νευρικότητα ”σπέρνουν” οι εκθέσεις στο ΧΑ

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση οι εκθέσεις των ξένων οίκων (σήμερα επανήλθε η UBS με έκθεση για τις τηλεπικοινωνίες), στέκονται αφορμή, για την επιτάχυνση των όποιων κινήσεων, σημειώνονται με επίκεντρο την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ιδιαίτερη προσοχή στο κλείσιμο, δεδομένων και των όσων συνέβησαν χθες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση οι εκθέσεις των ξένων στέκονται η αφορμή, για την επιτάχυνση των όποιων κινήσεων, σημειώνονται με επίκεντρο την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Ο Δείκτης μετά την πίεση, υποχώρηση του, προς την ενδοσυνεδριακά χαμηλή τιμή των 1.819 μονάδων, αντιδρά και πάλι προς τις 1.825 – 1.830 μονάδες, σχεδόν μηδενίζοντας τις απώλειες. Αιχμή βεβαίως η μετοχή του ΟΤΕ όπου έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περίπου 600.000 τεμαχίων, η τιμή έχει δε σταθεροποιηθεί μεταξύ 12,15 – 12,25 ευρώ.

Αυξημένες σήμερα οι συναλλαγές και στην μετοχή του ΟΠΑΠ, που πιέζεται χαμηλότερα των 10 ευρώ, καθώς ορισμένοι εγχώριοι θεσμικοί μειώνουν σταδιακά θέσεις προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα ενόψει της επόμενης μετοχοποίησης της ΔΕΗ.

Άλλωστε και στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ”γράφουν” κέρδη 1-1,5 ευρώ.

Από τις τραπεζικές μετοχές, από την μέχρι στιγμής συμπεριφορά τους, φαίνεται ότι το βάρος της σημερινής στήριξης πέφτει κυρίως στην Εθνική και δευτερευόντως σε Alpha και Εμπορική, Eurobank.

Από ό,τι φαίνεται η προσφορά στην μετοχή της Εθνικής στα περίπου 14,22 – 14,24 ευρώ απορροφάται από ισόποσες εντολές αγοράς, λίγο χαμηλότερα προς τα 14,2 ευρώ.

Έχει διαμορφωθεί δηλαδή ένα στενό εύρος μεταξύ πωλητών – αγοραστών που μεταθέτει προς την πλευρά του ομίλου την... ευθύνη της στήριξης.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα χθεσινά... παρατράγουδα καλό θα ήταν να ληφθούν έγκαιρα μέτρα ώστε να απορροφηθεί η όποια προσφορά εμφανιστεί προς το τελευταίο δεκάλεπτο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v