Προσδοκίες στον FTSE 20

Η επιστροφή των δανεισθέντων μετοχών, η κάλυψη των ανοιχτών θέσεων και κυρίως η αντίδραση της μετοχής της Εθνικής αναμένεται να δώσουν το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης για τις μετοχές του FTSE 20, τα blue chips.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τον τρόπο κάλυψης των ανοιχτών θέσεων και της επιστροφής δανεισθέντων μετοχών θα εξαρτηθεί, σήμερα, η τάση για τις μετοχές του FTSE 20, τα blue chips.

Εάν η πλειονότητα των θέσεων και μετοχών που είχαν δανειστεί τις προηγούμενες συνεδριάσεις, μέχρι και την Παρασκευή, βοηθήθηκαν να καλυφθούν χωρίς απώλειες από τη χθεσινή τεχνητή πίεση στον FTSE 20, τότε η αφορμή αντίδρασης θα προέλθει ακριβώς από αυτή την κατηγορία μετοχών.

Άλλωστε οι ”υποτιμητές” της αγοράς, δεδομένου του κλίματος στα διεθνή χρηματιστήρια, δεν έχουν και πολλά περαιτέρω περιθώρια πίεσης του FTSE 20 χαμηλότερα των 900 μονάδων.

Στη μετοχή της Εθνικής, κατά κύριο λόγο, πέφτει σήμερα το βάρος της αντίδρασης, καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση οι συναλλαγές έδωσαν τις 217.145,η μετοχή κινήθηκε σε ιδιαίτερα στενό εύρος (14,22-14,44) για να κλείσει με οριακές απώλειες (0,14% στα 14,34 ευρώ).

Η μόνη ακάλυπτη θέση δανεισθέντων μετοχών στον τίτλο της Εθνικής, φαίνεται να είναι οι αγορές των τελευταίων δύο συνεδριάσεων (περί τις 6.300 μετοχές). Εάν αντιδράσει η μετοχή της Εθνικής και αρθεί εν μέρει η επιφυλακτικότητα για τον ΟΕΤ, θα πρέπει να προσβλέπουμε σε μια σαφώς καλύτερη εικόνα, σήμερα, του FTSE 20.

Σε αυτή την περίπτωση η πρώτη τιμή που ”καλύπτει” τα συμβόλαια αγοράς, σειράς Νοεμβρίου, έχει διαμορφωθεί στις 915-917 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v