Μόχλευση στα μικρομεσαία

Η ήπιας μορφής διόρθωση του FT 20 δίνει τη δυνατότητα... μερικής αποκατάστασης των αποτιμήσεων μετοχών από τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση και ειδικότερα όσων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με μεγάλους ομίλους. Δεν αποκλείεται το κλίμα στην περιφέρεια να ακολουθήσουν και μετοχές του FTSE 20, αν δώσει νέο σήμα η Ν. Υόρκη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δύναμη στην ”περιφέρεια”, φαίνεται να δίνει η ήπιας μορφής διόρθωση του FTSE 20. Από την αρχή της συνεδρίασης και για όσο ο Δείκτης κρατάει ”την στήριξη” των 1.807 μονάδων, παρατηρείται σταδιακή αύξηση τόσο της εμπορευσιμότητας, κυρίως όμως της συναλλακτικότητας μετοχών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Μετοχές εταιριών που είτε άμεσα είτε έμμεσα συνδέονται με άλλες, ή καταλήγουν στα... χαρτοφυλάκια μητρικών συμμετοχών, αντιδρούν ανοδικά.

Χαρακτηριστικό όσο και ενδεικτικό είναι πως μεταξύ των δέκα μετοχών με την υψηλότερη απόδοση συμπεριλαμβάνονται οι δύο ασφαλιστικοί βραχίονες της Αγροτικής, η Βιομηχανία Ζάχαρης, ο Δρομέας, αλλά και οι Φοίνιξ, Φουρλής, Informatics.

Ανάλογη εικόνα, παρατηρείται και στα... χαμηλότερα της αγοράς με Ράδιο-Αθήναι, Space, Ζήνων, Εθνική Ασφαλειών, Ευρωσύμβουλοι κ.ο.κ. Μεταξύ των μετοχών, που η αύξηση της εμπορευσιμότητάς τους παρουσιάζει ενδιαφέρον θα πρέπει να αναφερθούν οι τίτλοι των Hitech, Κανάκης, Κεπενού, Nexus, Γενικής Τράπεζας, CPI.

Από την διαγραμματική απεικόνιση αυτών αλλά και άλλων μετοχών, φαίνεται ότι για αρκετούς τίτλους οι εγκλωβισμένοι προσβλέπουν σε συνολικότερη βελτίωση των χαρτοφυλακίων τους, με αποτέλεσμα η προσφορά να είναι ελάχιστη, τουλάχιστον μέχρι τη πρώτη τιμή ”αντίστασης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v