Στάση αναμονής στην αγορά

Προσεγγίζεται η στήριξη των 1.807 μονάδων στη Σοφοκλέους, καθώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται η διάθεση για αναμονή και επιφυλακτικότητα σε συνάρτηση και με τις εξελίξεις στις ευρωπαϊκές αγορές. Ισχυρές πιέσεις για Εμπορική, κινητικότητα στην περιφέρεια. Αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι διευρύνεται η γκάμα των δανειζόμενων από την ΕΤΕΣΕΠ μετοχών του FT 20, αν και ο όγκος παραμένει χαμηλός

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές περίπου 4 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο που επιβεβαιώνουν τη διάθεση αναμονής, επιφυλακτικότητας, προσεγγίστηκε οριακά έστω χαμηλότερα η ”στήριξη” των 1.807 μονάδων.

Με αιχμή τη μετοχή της Eurobank, για να ακολουθήσει της Εθνικής, ο FTS 20 αντέδρασε προς τις 908 μονάδες, με τις Εμπορική και δευτερευόντως Alpha να πιέζουν χαμηλότερα τον τραπεζικό δείκτη.

Από την τετράδα των προαναφερθέντων μετοχών, μεγάλη απόκλιση στα ”χτυπήματα” πωλητών-αγοραστών εμφανίζεται μέχρι στιγμής στη μετοχή της Εμπορικής (15,3-15,5 ευρώ), που στο ταμπλό μεταφράζεται με απώλειες μέχρι και 2,25% για τη μετοχή της τράπεζας.

Περίπου σε τρέχουσες τιμές οι Cosmote, Vodafone, καθώς παραμένει επιφυλακτική η αγορά για τα ”ρουμανικά” βήματα του ΟΤΕ, ενώ ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύει και η Ιντρακόμ.

Σε ότι αφορά στο ενεργό τμήμα της αγοράς, ο ΜΚ40 κυμαίνεται στο εύρος των 192-197 μονάδων, καθώς εν όψει της αναδιάρθρωσης των δεικτών σημειώνεται βραχυπρόθεσμες μετακινήσεις ρευστότητας-ενδιαφέροντος.

Η μετοχή του Περσέα, αφού προεξόφλησε την προηγούμενη εβδομάδα την άρση της επιτήρησης, αντιδρά προς τα 2,4 ευρώ, για να ακολουθήσουν μετοχές εταιριών (Δρομέας, Αγροτική Ασφαλιστική, Olympic Catering κ.α), αντιδρούν κυρίως για λόγους αποτίμησης (των υπαξιών συγκεκριμένων συνδεδεμένων χαρτοφυλακίων).

Για την επόμενη ώρα πιθανότατα θα πρέπει να ”ελεγχθεί” μια ακόμη φορά το χαμηλό των 1807 μονάδων, ενώ θα πρέπει σταδιακά να ενισχυθούν οι συναλλαγές, κυρίως οι μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΗΜ: Σε τι μπορεί να προσβλέπουν αυτοί που τσιμπολογούν συμβόλαια και μετοχές από την ΕΤΕΣΕΠ;

Αυτό που παραξενεύει δεν είναι τόσο ο αριθμός των μετοχών που δανείζονται, που είναι ακόμη λίγες, όσο το πλήθος των εταιριών που φαίνεται να μπαίνουν στο στόχαστρό τους. Προτεραιότητα δίνεται στον κλάδο των τηλεπικοιωνιών, αλλά και συνολικότερα σε τίτλους του FT 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v