Ποια ”νέα” αναμένει η Σοφοκλέους

Τάσεις συσσώρευσης στην περιοχή των 1.800 μονάδων έδειξε η Σοφοκλέους στην εβδομάδα που πέρασε καταγράφοντας κέρδη 0,70% έναντι κερδών 1,90% για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Τι προσδοκίες υπάρχουν τώρα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από το εύρος και τη διάρκεια μιας ενδεχόμενης διόρθωσης σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, θα καθοριστεί η βραχυ-μεσοπρόθεσμη τάση της Σοφοκλέους.

Στην ελληνική αγορά, οι σχετικά λίγες συναλλαγές της Παρασκευής επιβεβαιώνουν την επιφυλακτικότητα που υπάρχει για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, καθώς το κλίμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα των επαφών του προέδρου του ΟΤΕ, Λευτέρη Αντωνακόπουλου, με τους Ρουμάνους.

Από πλευράς τραπεζικού κλάδου, ήταν αρκετή η ενεργοποίηση μιας εκ των δύο σημαντικών εντολών αγοράς που υπήρχε για τη μετοχή της Εθνικής, για να αντιδράσει προς τα 14,36 ευρώ.

Ικανοποιητική η συμπεριφορά της Alpha στα 11,53 ευρώ, αν και αναμένεται τοποθέτηση θεσμικού διαχειριστή στη μετοχή της Eurobank. Στοιχεία που μάλλον εξασφαλίζουν ένα θετικότερο πλαίσιο για τον τραπεζικό κλάδο, τουλάχιστον για τις πρώτες 1-2 συνεδριάσεις της ερχόμενης εβδομάδας.

Εάν στη Νέα Υόρκη ο Dow καταφέρει και περιορίσει τη διόρθωσή του μέχρι τις 8.050 μονάδες δεν θα πρέπει να αποκλειστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ένας επόμενος ανοδικός κύκλος σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη.

Ειδικότερα για τις ευρωπαϊκές αγορές, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία θα επηρεάσει την τάση, καθώς παρατηρείται από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας μετακίνηση ρευστότητας προς ομόλογα των τριών προς ένταξη χωρών (Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία), το ευρώ ενδέχεται να κινηθεί και πάλι προς τα 98 σεντς και γενικότερα υπάρχει μια θετική προσδοκία για τις επόμενες ημέρες.

Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τελευταία ανάλυση της Salomon SSB, που υπογράφει ο υπεύθυνος ανάλυσης της, Τ. Λέφκοβιτς (βλέπε συνοδευτικό υλικό).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v