SSSB: Αναβαθμίζει την αγορά των ΗΠΑ

Σε ”Overweight” αναβαθμίζει την αγορά των ΗΠΑ η SSSB και ειδικότερα ο T. Levkovich σε σχετική έκθεσή (16/10/2002), τονίζοντας πως η περίοδος Νοεμβρίου – Απριλίου, αποτελεί την καλύτερη περίοδο για τις μετοχές στις ΗΠΑ.

SSSB: Αναβαθμίζει την αγορά των ΗΠΑ
Σε ”Overweight” αναβαθμίζει τη σύστασή της για την αγορά των ΗΠΑ, η SSSB σε σχετική έκθεσή της (16/10/2002), που υπογράφει ο κορυφαίος αναλυτής T. Levkovich.

H παραπάνω θέση στηρίζεται, μεταξύ άλλων, σε λόγους εποχικότητας της αγοράς στις ΗΠΑ, αφού ο δείκτης S&P παρουσιάζει το καλύτερο πρόσωπό του την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου – Απριλίου με κέρδη 8,34% κατά μέσο όρο.

Επιπροσθέτως και με βάση τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτονται στην έκθεση, το σύνολο σχεδόν των κλάδων στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, καταγράφουν υψηλές ή και τις καλύτερες επιδόσεις τους την ίδια περίοδο. Πιο συγκεκριμένα οι τράπεζες καταγράφουν κατά μέσο όρο κέρδη της τάξεως του 13,58%, οι ασφαλιστικές 9,04%, οι ενεργειακές 8,4%, ενώ 11,6% σημειώνουν οι εταιρίες υγείας και 17,79% οι software εταιρίες.

Παράλληλα, ο αναλυτής της SSSB επισημαίνει με νόημα πως οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, στοιχείο που συνηγορεί υπέρ μιας ανόδου στην αμερικανική αγορά.

Εμφατικά σημειώνεται επίσης η πτωτική πορεία που καταγράφουν το τελευταίο χρονικό διάστημα επενδύσεις (χρυσός επί παραδείγματι), που παραδοσιακά λειτουργούν ως καταφύγιο έναντι των καθοδικών τάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v