Στην περιφέρεια το ενδιαφέρον

Την τιμητική της είχε σήμερα η μικρή κεφαλαιοποίηση, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα βαριά χαρτιά ήταν ελάχιστο, εξέλιξη που απεικονίστηκε και στον τζίρο. Στις 169 οι ανοδικές μετοχές, ενώ σημαντική πίεση άσκησε στις τράπεζες και το Γενικό Δείκτη η υποχώρηση κατά 4,06% της Εμπορικής.

Εκ πρώτης όψεως, η σημερινή συνεδρίαση ήταν αδιάφορη. Και πως να μην ήταν, όταν η συναλλακτική δραστηριότητα ανήλθε μόλις στα 48 εκ. ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 1,16 εκ. αφορούσαν τη μεταβίβαση πακέτων. Πόσο μάλλον το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη με τις πλέον οριακές των απωλειών, στις 1.819,54 μονάδες (-0,01%).

Κι όμως, τα στοιχεία που παραθέτουμε αναδεικνύουν μόνο την τάση διόρθωσης που επεκράτησε στο τραπεζικό κλάδο (-0,44%) καθώς και την έλλειψη πωλητών σε συγκεκριμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως ο ΟΤΕ (1%).

Κατά τα άλλα, η τάση στην ευρύτερη αγορά υπήρξε πασιφανώς ανοδική, άποψη που υποστηρίζεται τόσο από την θετική σχέση κερδισμένων-χαμένων μετοχών (169/125), καθώς και από το ότι 58 μετοχές έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα του 3%, εξέλιξη που αν μη τι άλλο καταδεικνύει την επανεμφάνιση των traders, ή ακόμα, και την έλλειψη πρόθεσης ρευστοποίησης από τους έχοντες προσφάτως τοποθετηθεί στη Περιφέρεια, τάση που είχε διαμορφωθεί εν πολλοίς από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Επί του πρακτέου, έχουμε να κάνουμε με μια συνεχιζόμενη προσπάθεια αυτονόμησης της Περιφέρειας, η οποία προς το παρόν δεν δείχνει να έχει τελεσφορήσει, ενδεικτικό ίσως του ότι οι άμεσα ”εμπλεκόμενοι” επιθυμούν να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη.

Όσον αφορά τη κίνηση στην αγορά παραγώγων, η σχέση αγοραστών-πωλητών παραμένει εξισορροπημένη, πάντα σε αναλογία με τα τεκταινόμενα του Οκτωβρίου, εν τούτοις χαρακτηριστική είναι η έλλειψη πωλητών στα ΣΜΕ επί του δείκτη Mid-40, η οποία όμως μένει αδιευκρίνιστο αν προιονίζεται περαιτέρω αυτονόμηση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ή απλά αποτελεί αντικατοπτρισμό της κίνησης στην υποκείμενη αγορά.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Ιντεάλ (κοινές), Autohellas, Βαρβαρέσος, Info – Quest και Εμπορική Τράπεζα.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Autohellas και Info – Quest

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε σε 48 εκατ. ευρώ (μειωμένος κατά 35,14% σε σχέση με τη συνεδρίαση της Παρασκευής) εκ των οποίων τα 1,16 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 82.000 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 14,26 ευρώ, ένα πακέτο 150 τεμαχίων της Πουλιάδης στην τιμή των 1,22 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v