Συσσώρευση πριν την αντίδραση βλέπουν οι λίγοι

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση ο Δείκτης κυμαίνεται σε στενότατο εύρος, το οποίο σε επίπεδο FTSE 20 καθίσταται ακόμη πιο ”σφιχτό”. Εκ πρώτης όψεως δίνεται μάλλον εύκολα προς τα έξω η εικόνα, ότι η αγορά ”ισορροπεί προτού κρεμάσει”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιμέρους κινήσεις επενδυτικών χαρτοφυλακίων και διορατικών παικτών της αγοράς οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επιχειρείται ”συσσώρευση” στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και σταδιακή επανατοποθέτηση όσων προσβλέπουν σε άνοδο, για τις επόμενες ημέρες.

Εξανεμίστηκε σχεδόν στο σύνολό του το θετικό περιθώριο που είχε στην αρχή το συμβόλαιο του FTSE 20, καθώς ο ΟΤΕ και στην συνέχεια η Eurobank πιέζουν χαμηλότερα τον συγκεκριμένο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Φαίνεται ότι θα οδηγηθούμε σε μια ακόμη, τρίτη κατά σειρά (από την χθεσινή συνεδρίαση) επιβεβαίωση, ελέγχου της ”στήριξης” των 1.807 μονάδων. Μπορεί μεν η ανοιχτή θέση στην μετοχή της Εθνικής να ”έκλεισε”, επιβεβαιώνεται όμως η εκτίμηση πως υπάρχουν επιμέρους θέσεις σε αρκετές μετοχές που πρέπει ακόμη να καλυφθούν σήμερα – αύριο.

Άλλωστε πολύ νωρίς, από την χθεσινή συνεδρίαση είχε επισημανθεί το πλήθος των ανοιχτών θέσεων που είχε ληφθεί σε πολλές μετοχές, κυρίως του FTSE 20, και που... επιζητούσε, είτε αντιλογισμό (επιστροφή χαρτιών προς την ΕΤΕΣΕΠ), είτε καταβολή της ζημιάς σε μετρητά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v