Συγχαρητήρια στη βασίλισσα- Ένωση!

Θετικό το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, εύλογο το ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της σημερινής ομιλίας Γκρίσπαν, αλλά οι αρνητικές φήμες και οι υποτιμητικές κινήσεις επιχειρούν να καθηλώσουν ή και να πιέσουν χαμηλότερα τη Σοφοκλέους. Ενδιαφέρον το σημερινό ντέρμπι.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μάχη με τον εαυτό τους φαίνεται να δίνουν όσοι επιμένουν … πτωτικά στη Σοφοκλέους. Έχοντας, με χαμηλό κόστος, λάβει θέσεις πώλησης σε περίπου 70 μετοχές, και εκμεταλλευόμενοι τις φήμες για Εμπορική, ΟΤΕ και αποτελέσματα τραπεζών, θα βρεθούν αντιμέτωποι, ίσως και από σήμερα, με το νέο ανοδικό κύκλο που σηματοδοτεί η χθεσινή κίνηση της Νέας Υόρκης.

Σε κάποιο βαθμό οι επιφυλάξεις και οι ενστάσεις που εκφράζονται για τα ”αδύναμα” σημεία του συστήματος μπορεί να είναι δικαιολογημένες, αλλά αμφισβητείται κατά πόσον αποτιμώνται στα τρέχοντα ή στα επιδιωκόμενα χαμηλότερα επίπεδα τιμών.,

Η αντίδραση στις Ευρωπαϊκές αγορές, με αιχμή και πάλι τη Φρανκφούρτη θα θέσει προ των ευθυνών τους, από το πρώτο ”χτύπημα” της συνεδρίασης, όσους ασχολούνται με την αγορά. Εμμένουμε στην Εθνική, εκτιμώντας ότι διαθέτει την καλύτερη χρηματιστηριακή συμπεριφορά (από τους 5 τραπεζικούς τίτλους) τις τελευταίες τρεις ημέρες, έχοντας προηγουμένως διασφαλίσει τα νώτα της ως προς την ΕΤΕΣΕΠ.

Κάτι ανάλογο δεν ίσχυε τουλάχιστον μέχρι το άνοιγμα για τους ΟΤΕ, Εμπορική αλλά και 3Ε. Ειδικότερα για τη μετοχή της τελευταίας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν η μία από τις τρεις (οι άλλες δύο ήταν οι ΟΤΕ και Εθνική) που υποχώρησαν περίπου 2,5% στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall.

Εάν στα πρώτα 15- 20 λεπτά της συνεδρίαση απορροφηθεί η όποια προσφορά ενδέχεται να δημιουργηθεί και λόγω arbitrage, θα πρέπει να αναμένεται αντίδραση του Δείκτη από την ”στήριξη” των 1.780- 1.785 μονάδων. Στην περίπτωση που το κλίμα είναι ανάλογο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, προφανώς δεν θα το αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα.

Επίδειξη δύναμης έκαναν άλλωστε χθες, στην περίπτωση του Βάρδα. Μετοχές όπως Ζάμπα, Γαλαξίδι, Ζάχαρη, Τεχνική Ολυμπιακή, Ηλέκτρα, Ζήνων, Κανάκης και ορισμένες ακόμη μπορούν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα.

Από τεχνικής πλευρά, η χθεσινή καθοδική διάσπαση μπορεί να ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ”πτωτικό σενάριο” προς το προηγούμενο ”κενό” πέριξ των 1.750 μονάδων, πλην όμως το κλίμα στις ξένες αγορές ενδέχεται να λειτουργήσει αντίρροπα. Άλλωστε χρειάζονται μία- δύο συνεδριάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί ή όχι η χθεσινή καθοδική κίνηση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v