Ο ΟΤΕ παρασύρει σε πτώση την αγορά

Οι ισχυρότατες πιέσεις από την αρχή της συνεδρίασης στον ΟΤΕ (-3,23%) επεκτείνονται και σε άλλα βαριά χαρτιά με αποτέλεσμα την εξάλειψη των τάσεων αυτονόμησης της περιφέρειας. Στα όρια των 1.800 μονάδων ο Γ.Δ., νέο χαμηλό 52 εβδομάδων για Εμπορική (-3,84%), απώλειες 3,15% για Intracom και 3,10% για Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τις αντοχές των 1.800 μονάδων ”δοκιμάζει” η αγορά, καθώς ο δείκτης τηλεπικοινωνιών υποχωρεί, λόγω ΟΤΕ περίπου 2% χαμηλότερα (810 μονάδες).

Η εμφανής τις τελευταίες ημέρες αδυναμία της μετοχής του ΟΤΕ έγινε εντονότερη σήμερα, καθώς η έκθεση της JP Morgan αναθεωρεί περίπου 2 ευρώ χαμηλότερα, προηγούμενη έκθεση για τιμή στόχο τα 14,2 ευρώ.

Υποχωρώντας χαμηλότερα των 12 ευρώ, η τιμή της μετοχής του οργανισμού, είναι λογικό να παρασύρει τόσο τον FTSE 20 όσο και το... κλίμα.

Η εξ’ αρχής προεξοφλημένη θετική προσπάθεια της Εθνικής φαίνεται ως μη ικανή να αναστρέψει την τάση, που επιβαρύνεται περαιτέρω από την διόρθωση και των ξένων αγορών. Σε αυτές όμως έχει προηγηθεί εντονότατο ανοδικό ράλι τις τελευταίες ημέρες και η επίκληση της (της διόρθωσης) ως αφορμή, είναι... αστεία αναφορά.

Προβληματική εμφανίζεται όμως για μια ακόμη φορά η συμπεριφορά της Εμπορικής με την μετοχή να υποχωρεί στα 14,5 ευρώ. Στον αντίποδα, βέβαια υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Βάρδα, όπου στους αγοραστές στο +18% της μετοχής, η εντολή είναι ισόποση του συνολικού τζίρου, που έχει πραγματοποιήσει σήμερα η μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v