Ο οικονομικός τύπος της Παρασκευής

Με τις πιέσεις που δέχεται το οικονομικό επιτελείο για χαλάρωση του προϋπολογισμού, τις (θετικές;) εξελίξεις στο θέμα της RomTelecom, τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και την σημαντική αύξηση ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών, ασχολείται, μεταξύ άλλων, ο οικονομικός τύπος την Παρασκευή.

Ο οικονομικός τύπος της Παρασκευής
Οι πιέσεις για χαλάρωση του προϋπολογισμού κερδίζουν την προτίμηση του οικονομικού τύπου της Παρασκευής, ως πρώτο θέμα, αν και όλες σχεδόν οι εφημερίδες αναφέρονται στις εξελίξεις γύρω από τον ΟΤΕ και τη RomTelecom. Σημαντική η παρουσία του θέματος της αύξησης ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών, ενώ δεν λείπουν τα επιχειρηματικά νέα.

Προϋπολογισμός- αιτήματα: ”Βάλλεται ο προϋπολογισμός” τιτλοφορείται το κύριο θέμα της Εξπρές, ενώ για ”πλήγμα αξιοπιστίας στο οικονομικό επιτελείο” και αίτημα των υπουργείων για περισσότερα κονδύλια, κάνει λόγο το Χρηματιστήριο. ”Πιέσεις υπουργών για σύμφωνο… αστάθειας” είναι ο εύγλωττος τίτλος του Βήματος, ενώ επίσης στην πρώτη σελίδα του αναφέρεται ότι ο υπουργός οικονομίας δέχεται ”αφόρητες πιέσεις για χαλάρωση του νέου προϋπολογισμού”.

ΟΤΕ- RomTelecom: ”Το 51% της RomTelecom στον ΟΤΕ” είναι ο βασικός τίτλος της Ημερησίας, ενώ, όπως αναφέρει στον υπέρτιτλο, ”το ρουμανικό υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την επικύρωση της συμφωνίας”.”Προς αίσιο τέλος για τον ΟΤΕ η υπόθεση της RomTelecom” είναι ο τίτλος της Εξπρές, ”Θετικές εξελίξεις για τον ΟΤΕ και τη RomTelecom γράφει το Χρηματιστήριο, ενώ για ”αίσιο τέλος” κάνουν λόγο και οι εφημερίδες Κέρδος, Ναυτεμπορική και Βήμα. ”Παρατείνεται το παζάρι για Romtelecom”, αναφέρει, παίρνοντας αποστάσεις, η Καθημερινή.

Επιταγές-συναλλαγματικές: Για μεγάλη αύξηση ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών κάνει λόγο η Καθημερινή, ενώ στο βασικό της θέμα γράφει ”Ακάλυπτες από ρευστότητα η αγορά και οι επιχειρήσεις” το θέμα επισημαίνει στην πρώτη του σελίδα και το Κέρδος, αλλά και η Ναυτεμπορική, η οποία γράφει για ”εκτίναξη των δεικτών ασφυξίας”.

Εκθέσεις SSSB- UBS: Σε ”σκωτσέζικο ντους” υποβάλλουν τη Σοφοκλέους οι νέες εκθέσεις UBS και SSSB, αναφέρει στο πρώτο του θέμα το Χρηματιστήριο. Για θετικές εκτιμήσεις πλην τραπεζών από τη UBS, γράφει στην πρώτη της σελίδα η Εξπρές, ενώ η Καθημερινή τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο της με ”ακόμα πιο φθηνή Σοφοκλέους θέλουν UBS, SSSB”.

Θέσεις εργασίας: Με 10.000 θέσεις εργασίας, κατά της δυσαρέσκειας που αναδύθηκε από τις εκλογές γράφει η Οικονομική Ελευθεροτυπία ότι ”απαντά” το υπουργείο εργασίας.

ΕΛ.ΠΕ- αποκρατικοποιήσεις: ”Θέμα ημερών η πώληση των ΕΛΠΕ είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του Κέρδους. Στην τελική ευθεία για το 23%των ΕΛ.ΠΕ οι Λάτσης Lukoil, γράφει το Χρηματιστήριο, ενώ η Εξπρές αναφέρει, ότι προχωρά η μετοχοποίηση των ΕΛΠΕ. Παρόμοια χειρίζεται το θέμα και η Ημερησία, γράφοντας για ”αισιοδοξία του υπουργού ανάπτυξης”. ”Κόντρα Ακη με Χριστοδουλάκη για τις αποκρατικοποιήσεις είναι αντίθετά ο… κόντρα τίτλος του πρώτου θέματος της Ναυτεμπορικής, όπου αναφέρεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης διατηρεί ενστάσεις για ”πιθανό ξεπούλημα” ελληνικών επιχειρήσεων.

Εμπορική: Για ”ένταση στις σχέσεις Εμπορικής- Eurobank” κάνει λόγο το Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας το ”έντονο παρασκήνιο για την πίεση στη μετοχή της πρώτης”.

ΕΕΕΧ- μείωση ενεργητικού: ”ΕΕΕΧ: Μείωση 14,6% στο ενεργητικό της” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ σημειώνεται ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 33,3%.

Goody’s- ανάπτυξη: ”Aυτόνομη ανάπτυξη της Goody’s στην Ανατολική και την Κεντρική Ευρώπη” είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου στο οπισθόφυλλο της Καθημερινής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v