Στον ΟΤΕ... η κλήση

Διϊστάμενες είναι οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της αγοράς για το τελικό ποσοστό της συμμετοχής του ΟΤΕ στη RomTelecom, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση της πρώτης σε κεφαλαιοποίηση εταιρίας του ελληνικού χρηματιστηρίου. Εξέλιξη που θα σηματοδοτήσει και τη σημερινή συνεδρίαση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο διεθνή χώρο τα εταιρικά νέα είναι αυτά που θα καθορίσουν την τάση, μέχρις ότου αποσαφηνιστούν οι προθέσεις των τραπεζιτών για τα βασικά επιτόκια.

Στη Σοφοκλέους, που η τάση ούτως ή άλλως είναι πτωτική ακόμη και σε περιόδους που αντιδρούν τα ξένα χρηματιστήρια, τα μέγιστα θα καθοριστούν από την πορεία της μετοχής του ΟΤΕ.

Όχι τόσο λόγω του αυξημένου του ειδικού βάρους, όσο για τις διιστάμενες εκτιμήσεις, απόψεις για το τελικό ποσοστό που αποκτά στην RomTelecom και το σημαντικότερο, το κόστος αυτής της επένδυσης σε βάθος χρόνου.

Από πλευράς τραπεζικών μετοχών, δεν φέρεται να υπάρχει άξια αναφοράς εντολή αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών για την Εθνική, δεν διαπιστώνεται όμως και δανεισμός τίτλων της από το ”καλάθι” της.

Eurobank και Εμπορική θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα σήμερα λόγω της αντίδρασης από μακροπρόθεσμη ”στήριξη” για την πρώτη και λόγω του φημολογούμενου πολέμου στο ”τραπεζικό παρασκήνιο” για τη δεύτερη.

Οι διαθέσεις των επενδυτικών σχημάτων θα έχουν αποσαφηνιστεί, σε συνάρτηση με την πορεία των Εθνικής, ΟΤΕ, Eurobank, το πολύ στα πρώτα 30-40 λεπτά της συνάντησης.

Σε περίπτωση που ”κρατηθεί” η αγορά χρήζουν μετοχές εταιριών, όπου παρατηρείται αύξηση συναλλαγών, ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου ή έντονων διακυμάνσεων (στη χθεσινή συνεδρίαση).

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις των Fieratex, Axon, Alsinco, Ξυλεμπορία, Γαλαξίδι κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v