Οι ξένοι εμπνέουν (μερικώς) τη Σοφοκλέους

Συντηρητικότερη και σήμερα η Σοφοκλέους έναντι των τάσεων ανάκαμψης που επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο, η προσέγγιση του Δείκτη προς τις 1.795 - 1.802 μονάδες κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η τάση να αποκτήσει ισχύ, δηλ. να ακυρωθούν οι προηγούμενες 2 αρνητικές συνεδριάσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν εξαιρεθούν οι συναλλαγές των πρώτων 35-40 λεπτών, ελάχιστες είναι οι ενστάσεις που συνοδεύουν την ήπιας μορφής αντίδραση. Προς τις 895 μονάδες ο FTSE 20 λόγω της αντίδρασης των δεικτών τηλεπικοινωνιών και τραπεζών.

Η Περιφέρεια, μέχρι στιγμής, δεν υστερεί, καθώς αυξημένες συναλλαγές εμφανίζουν μετοχές εταιριών, όπως η Προοδευτική, Space, Τεχνική Ολυμπιaκή, Δρομέας, CPI, Κρέκα, Δαριγκ και άλλων αυτής της κατηγορίας.

Βέβαια, με τη Γερμανία στο 3,5%, η αντίδραση της Σοφοκλέους εμφανίζεται ισχνή και αδύναμη, περισσότερο αντανακλαστική θα λέγαμε. Στον FTS 20, επιβεβαιώνεται η τεχνικά καλή εικόνα της μετοχής της Εθνικής, από την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά και της αναμενόμενης αντίδρασης (από τις προαναφερθείσες στηρίξεις) κυρίως της Eurobank και δευτερευόντως της Alpha.

Επιβεβαιώνεται επίσης η απουσία σοβαρών πωλήτων στα 14- 14,1 ευρώ για τη μετοχή της Coca Cola και της σταθεροποίησης στα 11,4 ευρώ της μετοχής του ΟΤΕ.

Η μετοχή της ΔΕΗ στα 13,7 ευρώ, με ελεγχόμενη, χαμηλή προσφορά- ζήτηση, τη στιγμή που αντιδρά– επιτέλους- η μετοχή της Εμπορικής.

Η- και τυπικά πλέον- μετοχή του FTS 20, ο ΟΠΑΠ, κυμαίνεται στα 9,82- 9,88 ευρώ, με σχετικά περιορισμένη εμπορευσιμότητα.

Για να αποκτήσει ισχύ η τάση, για να ακυρωθούν δηλαδή οι προηγούμενες 2 αρνητικές συνεδριάσεις θα πρέπει η σημερινή άνοδος να φέρει το δείκτη όσο πιο κοντά γίνεται προς το εύρος των 1.795- 1.802 μονάδων.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, και μάλιστα με περαιτέρω ενίσχυση των συναλλαγών, θα ξαναμιλάμε για βραχυπρόθεσμα ανοδική συμπεριφορά και θετικό σενάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v