Η προσέγγιση στήριξης φέρνει αντίδραση

Να δούμε για πόσο καιρό θα πηγαίνουν κόντρα στην μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση των ξένων χρηματιστηρίων οι εγχώριοι- μονότονα- πωλητές της Σοφοκλέους. Εάν επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο, η χθεσινή κατοχύρωση σημαντικών κερδών στην Περιφέρεια θα τροφοδοτήσει τον επόμενο κύκλο ανόδου για τις μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Να δούμε για πόσο καιρό θα πηγαίνουν κόντρα στην μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση των ξένων χρηματιστηρίων οι εγχώριοι- μονότονα- πωλητές της Σοφοκλέους.

Κρίνοντας, τόσο τεχνικά όσο και… επιχειρηματικά, εξάγεται το συμπέρασμα πως η τάση αυτή θα πρέπει να αναστραφεί σήμερα κιόλας. Παρά τις αρνητικές εξελίξεις, που σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν μεσοπρόθεσμα τον ΟΤΕ, το χθεσινό –3,03% του δικαιώματος στη Wall αποστερεί το όποιο πλεονέκτημα για arbitrage, σήμερα στη Σοφοκλέους.

Οποιαδήποτε περαιτέρω υποχώρηση της μετοχής μετά τις 11.30, εάν δεν οφείλεται σε νέα δυσάρεστα (από την επιχειρηματική του δραστηριότητα), τότε θα θεωρείται εκ του πονηρού.

Περιμένουμε επίσης να τελειώνει αυτό το ”παραμύθι” που έχει φέρει στο ”μάτι του κυκλώνα” την Εμπορική, καθώς φήμες έφταναν μέχρι του σημείου να κάνουν λόγο για αποχώρηση των γάλλων από το μ.κ. της τράπεζας.

Συμφωνούμε, πως μέρος των όσων έχουν φημολογηθεί τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες με αφορμή και την ακατανόητη προσπάθεια στήριξης στα 19 ευρώ, έχουν λιγότερο ή περισσότερο κάποια βάση.

Αλλά δεν δεχόμαστε, ότι ο όμιλος έχασε και το 75- 80% της Ιονικής ή πως οι γάλλοι διαγράφουν την επένδυσή τους στο –40% από το αρχικό κόστος κτήσης και αποχωρούν από τη χώρα μας.

Έλεος, από τη στιγμή που ορισμένες φήμες φτάνουν σε τέτοιο σημείο ευτέλειας, που να υποτιμούν και το μυαλό του τετράχρονου υιού μου. Εκτός και εάν συμβαίνει κάτι πράγματι σοβαρότερο στην Εμπορική, όπότε είναι θέμα της διοίκηση και των αρχών να λάβουν ξεκάθαρη θέση.

Ποντάρουμε επίσης στην προσέγγιση βασικών στηρίξεων των Eurobank, Alpha, την σταθεροποίηση χθες στη wall του δικαιώματος της 3Ε, όπως και στο πλεονέκτημα που αποκτά και πάλι η μετοχή της Εθνικής στο ΧΑ. Στην περίπτωση που προσεγγιστεί η μεσοπρόθεσμη ”στήριξη του δείκτη καλύπτοντας μάλιστα και το προηγούμενο ”κενό” που είχε διαμορφωθεί μετά την τελευταία αντίδραση, η αγορά τροχιοδρομείται και πάλι στο ανοδικό, προς τις 1.820 μονάδες, κανάλι.

Άλλωστε, σημειώναμε από χτες πως συγκεκριμένοι παίκτες της αγοράς παραγώγων ελάμβαναν θέσεις αγοραστών από τις 880- 885 μονάδες και πάλι προς τις 900 – 905 μονάδες.

Εάν επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες τότε η χθεσινή κατοχύρωση σημαντικών κερδών στην Περιφέρεια θα τροφοδοτήσει άμεσα τον επόμενο κύκλο ανόδου για τις μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v