ΟΤΕ, Εμπορική διαμορφώνουν και σήμερα την τάση

Ανεξάρτητα από το τι θα ανακοινωθεί επίσημα σήμερα από τον ΟΤΕ σε ό,τι αφορά στη Romtelecom, το σχεδόν βέβαιο είναι πως η όποια διαδικασία θα απαιτήσει χρόνο και όπως εκτιμούν αρκετοί και νέα κεφάλαια, άρα περαιτέρω επιβάρυνση. Στον ”αφρό” φήμες και δημοσιεύματα για ενδοτραπεζικό πόλεμο με στόχο την Εμπορική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που θα επικεντρώνεται στην τιμολογιακή πολιτική, το προσωπικό και την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη RomTelecom θα καθορίσουν τόσο την βραχυπρόθεσμη όσο και την μακροπρόθεσμη τάση του ΟΤΕ.

Αυτό όμως που θα πρέπει να ανησυχεί, επί της ουσίας, την αγορά είναι ο εντεινόμενος σύμφωνα με φήμες και δημοσιεύματα, υπόγειος πόλεμος μεταξύ τραπεζικών στελεχών και παραγόντων. Η πείρα και η ιστορία διδάσκουν πως η αλήθεια έχει πάντοτε δύο όψεις και πως πολύ σπάνια βρίσκεται μόνο προς την μία πλευρά.

Εμπορική και Eurobank, καλώς ή κακώς, εμπλέκονται από σήμερα το πρωί σε ένα κύκλο που αφορά περισσότερο στην πρώτη αλλά αγγίζει και την δεύτερη. (σ.σ. Διαβάστε περισσότερα στο σχόλιο του Χαμαιλέοντα).

Από τις μετοχές του FTSE 20, η Εμπορική υποχωρεί προς 13,5 ευρώ, ενώ προς τα 11 ευρώ πιέζεται – και πάλι με αφορμή φήμες – η μετοχή του ΟΤΕ.

Στον αντίποδα και συγκεκριμένα στην μεσαία, χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, εντοπίζονται μετοχές εταιριών που αν μη τι άλλο, ”προσπαθούν”.

Ενδεικτική και σήμερα η συμπεριφορά μετοχών με χαρακτηριστικότερες τις περιπτώσεις των: Έλτον Χημικά, Alsinco, Δομική Κρήτης, Επίλεκτος, Mevaco, Ιντρακάτ, ΕΤΒΑ leasing, Θεμελιοδομής, Lantec, Αττικάτ και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v