Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ”βλέπει” η UBS για εννεάμηνο της Εθνικής

Προβλέψεις για τα κέρδη της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώνονται στις 12 Νοεμβρίου περιέχει έκθεση της UBS, με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου. Στην έκθεση, επαναδιατυπώνεται η σύσταση για ”διακράτηση”, ενώ διατηρείται η τιμή στόχος στα 12,8 ευρώ.

Τι ”βλέπει” η UBS για εννεάμηνο της Εθνικής
Τη σύσταση για ”διακράτηση” και την τιμή στόχο στα 12,8 ευρώ διατηρεί έκθεση της UBS (30/10) για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Στην έκθεση αναφέρονται εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου της τράπεζας, που ανακοινώνονται στις 12 Νοεμβρίου.

Τα κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας αναμένεται, σύμφωνα με τη UBS, να εμφανίσουν απόκλιση κατά 47%, στα 303 εκατ. ευρώ, εν μέσω ”αδύναμων εσόδων από τόκους”, κατακόρυφης πτώσης των εσόδων από συναλλαγές, και μέτριας βελτίωσης των μεγεθών του κόστους.

Η έκθεση προβλέπει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα αυξηθούν κατά 4%, παρά, όπως σημειώνει, την κατά 7% αύξηση του αριθμού των δανείων. Η πίεση στο περιθώριο εσόδων από τόκους, σχολιάζει ο οίκος, σχετίζεται με την εναρμόνιση της Εθνικής Τράπεζας με την πολιτική της μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Τα έσοδα από συναλλαγές αναμένεται να μειωθούν κατά 77%, ως συνέπεια της μείωσης των κεφαλαιακών κερδών από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων και μετοχών.

Το RoE της τράπεζας αναμένεται, τον 12ο μήνα του 2002, να διαμορφωθεί στο 11,4%, τον 12ο του 2003 στο 11,3%, ενώ για το 2004 αναμένεται στο 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v