Τα αποτελέσματα της Alpha αναμένει η αγορά

Διαμορφώνονται εκ νέου διαθέσεις και προϋποθέσεις για ένα νέο βραχυπρόθεσμο ανοδικό κύκλο στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα της Alpha Bank, που ανακοινώνονται αύριο, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η Σοφοκλέους. Μερική η δραστηριοποίηση των επενδυτικών σχημάτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βάσεις για τον επόμενο βραχυπρόθεσμο ανοδικό κύκλο στις διεθνείς αγορές είναι εμφανές ότι τίθενται, από χθες. Το ζητούμενο είναι να συμπέσουν από πλευράς αποτελεσμάτων, της Alpha, με την προσπάθεια που επιχειρείται να καταβληθεί και στη Σοφοκλέους, τουλάχιστον με βάση τις μέχρι σήμερα ενδείξεις.

Χαμηλότερα των 11 ευρώ η μετοχή της Alpha, με συναλλαγές περίπου 85.000 τεμαχίων, μάλλον προεξοφλεί στο σύνολό της την εκτιμώμενη μείωση αποτελεσμάτων στο 9μηνο. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, περιθώρια τεχνικής αντίδρασης διαθέτει κατ’ αρχήν (και κυρίως) η μετοχή της Alpha.

Θα πρέπει να κρατήσει τα 11 ευρώ η μετοχή της Eurobank σήμερα, ενώ ανάλογη συμπεριφορά θα πρέπει να έχει και η μετοχή της Εθνικής (κλείσιμο υψηλότερο των 14,10 ευρώ).

Δεν αρκούν και δεν επαρκούν για την πιθανολογούμενη αντίδραση οι συναλλαγές των 20 εκατ. ευρώ (13:30) αν και ενδιαφέρον παρουσιάζει η εμπορευσιμότητα συγκεκριμένων μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σε αυτή την κατηγορία μετοχών, εκτός από το νέο ”τίναγμα” της Informatics, ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαγραφόμενη τάση στην Byte, τα 3,4 ευρώ της Ηλέκτρα, οι αυξημένες συναλλαγές που ενισχύουν την τιμή του Κανάκη προς τα 2,2 ευρώ, η αφύπνιση των Axon, Space, Spider, η υπέρβαση των 6,5 ευρώ για την Λάντεκ, η δυναμική επαναπροσέγγιση των 4,65 ευρώ για τον Βάρδα και υπό προϋποθέσεις ορισμένες ακόμη μετοχές.

Για παράδειγμα οι συναλλαγές της Hitech, είναι ελάχιστες και ανεπαρκείς να προσελκύσουν βραχυπρόθεσμο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις αύξηση συναλλαγών καταγράφεται και για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, που μετά την υποβάθμισή της στον 40αρη δείκτη, αποστερεί από τους ”υποτιμητές” το βασικό τους κίνητρο των ”ανοιχτών πωλήσεων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v