Ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης

Με τη σύγχυση που προκλήθηκε από την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη για τις επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία ακινήτων και την επιβολή ΦΠΑ, την έκκληση του ΔΝΤ για τη μείωση των επιτοκίων στην ευρωζώνη και τη μετατροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε ανώνυμη εταιρία ασχολούνται τα σημερινά πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου.

Ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης
Την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην κτηματαγορά προσπαθούν να περιγράψουν στην πρώτη τους σελίδα οι οικονομικές εφημερίδες, όσον αφορά στην επιβολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.

Ακίνητα-Φορολογία: Ανατιμήσεις και ΦΠΑ στην οικοδομή είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ημερησία, όπου αναφέρεται ακόμη ότι τα σχέδια για τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων αποκαλύφθηκαν κατά λάθος στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Με το θέμα ασχολείται και το Χρηματιστήριο, κάνοντας λόγο για ”αναστάτωση στην κτηματαγορά για το ΦΠΑ στις νέες οικοδομές”. Αυξάνονται οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων είναι το πρωτοσέλιδο του οικονομικού ενθέτου της εφημερίδας το Βήμα, για ”ΦΠΑ στα νέα ακίνητα” κάνει λόγο η Εξπρές. Διέρρευσαν αύξηση αξιών το 2003 και επιβολή ΦΠΑ είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, για σύγχυση με ΦΠΑ και αντικειμενικές αξίες κάνει λόγο η πρώτη σελίδα της εφημερίδας Κέρδος.

Eurostat: Θέμα ημερών είναι η αλλαγή προσήμου της Eurostat για τον ελληνικό προϋπολογισμό, όπως αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, για ”συμμόρφωση” στη Eurostat, κριτική κοινωνικών εταίρων είναι η άποψη της Καθημερινής για το θέμα. Η Eurostat εξανεμίζει τα πλεονάσματα είναι ο τίτλος της εφημερίδας Κέρδος, υπό εξαφάνιση το πλεόνασμα λόγω Eurostat είναι το σχόλιο της Εξπρές.

Χρηματιστήρια: Την εικόνα κατάρρευσης των χρηματιστηρίων, εκτός του ΧΑΑ, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα Νατευμπορική, για έλλειμμα εμπιστοσύνης που προκαλεί νέα κρίση στις αγορές κάνει λόγο η Ημερησία, νέο πλήγμα από την κατανάλωση είναι ο τίτλος για το θέμα στην Εξπρές.

RomTelecom: Ομιχλώδες βλέπει το τοπίο για τον ΟΤΕ στο θέμα της RomTelecom το Βήμα, χωρίς τέλος το θρίλερ ΟΤΕ-RomTelecom σχολιάζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ΟΤΕ-RomTelecom σύμφωνα με την Ημερησία, διελκυνστίδα στη RomTelecom αναφέρει η Ναυτεμπορική, για την ενόχληση των Ρουμάνων από τη δημόσια ανακοίνωση κάνει λόγο η Εξπρές, ενώ νέο κύκλο αμφιβολιών βλέπει για το μέλλον της επένδυσης του ΟΤΕ στη Ρουμανία το Κέρδος.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Την έναρξη των συζητήσεων στη Βουλή του νομοσχεδίου για την μετατροπή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε ανώνυμη τραπεζική εταιρία αναφέρει το Κέρδος, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρία είναι το πρωτοσέλιδο του χρηματιστηρίου.

ΔΝΤ: Την έκκληση του ΔΝΤ για μείωση των επιτοκίων στην ευρωζώνη αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Καθημερινή, ενώ σχολιάζει ακόμη ότι οι εκτιμήσεις του οργανισμού για την ανάπτυξη στους 12, ανέρχονται στο 0,75%.

UBS-Alpha: Στα 91 εκατ. ευρώ εκτιμά η UBS τα κέρδη της Alpha στο 9μηνο σύμφωνα με τον τίτλο της Ημερησίας, ενώ με την αναφορά ”βλέπει” χαμηλότερα τα κέρδη της Alpha καλύπτει το θέμα η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τιτάνας: Τιμή στόχο τα 44,5 ευρώ δίνει για τον Τιτάνα η SSSB σε έκθεσή της σύμφωνα με τον τίτλο της Ημερησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v