Πιέσεις από ΟΤΕ - Alpha Bank δίνουν τον τόνο

Οι μετοχές του ΟΤΕ (-1,04%) και της Alpha Bank (-1,79%), εν αναμονή και της ανακοίνωσης του εννεαμήνου, αύριο, δίνουν τον τόνο των πιέσεων στη Σοφοκλέους, εν μέσω μίας υποτονικής συνεδρίασης. Στις 70 οι μετοχές με θετικό πρόσημο, στις 180 με αρνητικό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περισσότερο τεχνικά χαρακτηριστικά έχει η αρχική υποχώρηση της αγοράς και λιγότερο ουσιαστικά. Βασίζεται κυρίως στο ”άνοιγμα” της μετοχής της Alpha σε νέο χαμηλό εύρος (11-10,96 ευρώ), όπου όπως και χθες πραγματοποιούνται αρκετές συναλλαγές.

Η αγορά περιμένει την επιβεβαίωση ή όχι, αύριο, ενός ποσοστού μείωσης των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του ομίλου (μέση εκτίμηση 56%) ενώ από χθες έχει δοθεί νέα χαμηλότερη τιμή στόχος προς τα 9,4 ευρώ.

Θα επιμείνουμε, και εκφράζει προσωπική εκτίμηση του γράφοντος, πως λόγω της συγκυρίας και αυτών ακριβώς των εκτιμήσεων ”ποντάρεται” ρευστότητα και ενδιαφέρον στο ενδεχόμενο αντίδρασης της μετοχής.

Η μετοχή της Eurobank, όπως και τεχνικά προδιαγράφονταν, αντιδρά, η προσφορά στην Εθνική είναι ”αστεία”για τον δε ΟΤΕ οι πιέσεις, με βάση τα όσα επιεικώς ”κωμικοτραγικά” συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι ήσσονος σημασίας.

Εάν σταθεροποιηθεί η αγορά, πέραν του Ξιφία, όπου τα προβλήματα αλλά και οι φήμες είναι λίγο πολύ γνωστά, παραμένει ενεργή η ανοδική τάση για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, αυξημένες σε σχέση με χθες είναι οι συναλλαγές στην Byte, ΔΙΕΚΑΤ, Ικτίνος προσεγγίζουν τις 300.000 τεμάχια οι συναλλαγές στην Arrow, προς τα 4,7 ευρώ, αντιδρά η Informatics, δείχνει να κρατάει τα 2 ευρώ η Kego (με την ανοδική τάση να παραμένει ενεργή) και για τη μετοχή της Δομικής Κρήτης να απαιτείται αύξηση συναλλαγών προκειμένου να προσεγγιστούν τα 3,5 ευρώ (σε πρώτη φάση).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v