Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Υποχώρηση 56% στα κέρδη της Alpha Bank

Τα 9,30 ευρώ διατηρεί έκθεση της UBS ως τιμή στόχο για τη μετοχή της alpha Bank, ενώ εξακολουθεί να συστήνει μείωση θέσεων (reduce). Στην έκθεση (29/10) προβλέπεται τα κέρδη εννεαμήνου να είναι μειωμένα κατά 56% (91 εκατ. ευρώ), λόγω της κάμψης στα έσοδα από τόκους, αλλά και της επιθετικής στρατηγικής που ακολουθεί.

UBS: Υποχώρηση 56% στα κέρδη της Alpha Bank
Τιμή στόχο τα 9,30 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή της Alpha Bank έκθεση της UBS με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου, ενώ εξακολουθεί να συστήνει ”μείωση θέσεων” (reduce).

Στην έκθεση περιέχονται εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2002 της τράπεζας που, όπως αναφέρεται, ανακοινώνονται στις 31 Οκτωβρίου.

Η UBS προβλέπει, ότι τα καθαρά κέρδη 9μήνου του ομίλου θα εμφανίσουν κάμψη κατά 56% και θα διαμορφωθούν στα 91 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του συνδυασμού αδύναμων εσόδων από τόκους και κατακόρυφης πτώσης συναλλαγών και εσόδων από προμήθειες.

Για τα έσοδα από τόκους προβλέπεται να ανακοινωθούν αυξημένα μόνο κατά 1% (στα 534 εκατ. ευρώ), παρά την κατά 14% αύξηση του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Η αδυναμία στο συγκεκριμένο μέγεθος, αναφέρει η έκθεση, προέρχεται από αντίστοιχη πίεση στο Net Interest Margin, που με τη σειρά της οφείλεται στην ”συνεχή ώθηση του εταιρικού δανεισμού” και στην επιθετική επέκταση, ώστε να αυξηθεί το μερίδιο αγοράς.

Τα λειτουργικά έσοδα εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν κάμψη κατά 9%, ενώ το κόστος προσωπικού θα αυξηθεί ”μόνο κατά 6%”.

Στην ενότητα ”επενδυτικά ρίσκα”, αναφέρεται ότι, καθώς η Alpha Bank είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό ίδρυμα στην Ελλάδα, επηρεάζεται από τις εξελίξεις στην οικονομία και την κατάσταση στην εγχώρια κεφαλαιαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v