Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου την Πέμπτη

Στην προς τα κάτω αναθεώρηση των προσδοκιών για το ρυθμό ανάπτυξης το 2003, την μετάθεση για το 2004 του θέματος των ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο Δημόσιο καθώς και στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΟΤΕ και της RomTelecom επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους τα σημερινά πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου την Πέμπτη
Η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό θέμα στην πλειονότητα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης.

Οικονομία-Ανάπτυξη:Χαμηλότερα ο πήχυς του ρυθμού ανάπτυξης το 2003, είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Χρηματιστήριο, πιο ρεαλιστικός ο πληθωρισμός με ανάπτυξη σχεδόν 4% σχολιάζει για το ίδιο θέμα η Ελευθεροτυπία. Έλλειμμα 1,3% αντί για πλεόνασμα το 2001 και 1% φέτος είναι ο τίτλος του θέματος στην πρώτη σελίδα της Ημερησίας, χάθηκε ο στόχος του 4,1% αναφέρει η Εξπρές, δημοσιονομική προσγείωση ελέω συγκυρίας και Eurostat σχολιάζει στο πρωτοσέλιδο η Καθημερινή. Με τον τίτλο ξανά στη ζώνη των ελλειμμάτων η Ελλάδα αναφέρεται το Βήμα στο θέμα, με σφραγίδα Σημίτη η έκπτωση στην ανάπτυξη σχολιάζει η Ναυτεμπορική.

Εισοδηματική πολιτική: Για τις πρόωρες συντάξεις μέσω βαρέων επαγγελμάτων και στο Δημόσιο κάνει λόγο στην πρώτη σελίδα το Βήμα, ο κοινωνικός μισθός στο επίκεντρο της εισοδηματικής πολιτικής του Δημοσίου είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής για το θέμα, τα βαρέα πάνε για 2004 να συναντήσουν το μισθολόγιο σχολιάζει η Ελευθεροτυπία, βαρέα και ανθυγιεινά και στο Δημόσιο αναφέρει στην πρώτη σελίδα το Χρηματιστήριο.

Χρηματιστήρια: ”Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας οι αγορές” σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το Χρηματιστήριο, θετικό πρόσημο στο Χρηματιστήριο χάρη στις τράπεζες αναφέρει η Ναυτεμπορική, το ασανσέρ κινήθηκε ανοδικά χθες στα διεθνή χρηματιστήρια είναι ο τίτλος της Ημερησίας, άνοδος εν αναμονή μείωσης των επιτοκίων στις διεθνείς αγορές σχολιάζει η Εξπρές.

ΟΤΕ-RomTelecom: Απάντηση από τη RomTelecom αναμένει ο ΟΤΕ είναι ο τίτλος του θέματος που παρουσιάζει η Ημερησία, χρονικά όρια στους Ρουμάνους αναφέρει η Εξπρές, σκληρούς όρους θέτει ο ΟΤΕ για τη RomTelecom, σχολιάζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Φορολογούμενοι:Αύξηση 10% στα εισοδήματα και 20% στο φόρο για τον Έλληνα φορολογούμενο με το μέσο εισόδημα να ανέρχεται στα 12.248 ευρώ αναφέρει σε τίτλος της στην πρώτη σελίδα η Ημερησία, επιπλέον έσοδα 1,68 δισ. ευρώ από την εκκαθάριση των δηλώσεων του 2002 είναι ο τίτλος της Καθημερινής.

Ελτα: Βήματα για τη δημιουργία της ΕΛΤΑ ΑΕ είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής σχετικά με την κατάθεση νομοσχεδίου για την μετατροπή των ΕΛΤΑ σε ΑΕ, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΛΤΑ και της εταιρίας Sofipost αναφέρει το Κέρδος, εντός του 2003 η είσοδος των ΕΛΤΑ στο χρηματιστήριο, αναφέρει στην πρώτη σελίδα η Ημερησία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v