Εταιρικά αποτελέσματα οδηγούν τη Σοφοκλέους

Με επίκεντρο την ALpha, τις εκτιμήσεις οίκων για τα αποτελέσματα τόσο της Εθνικής όσο και της Eurobank αλλά και το...μόνιμο πρόβλημα της αγοράς, τον ΟΤΕ, αναμένεται να ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων κινούνται όλα τα χρηματιστήρια, όπως για παράδειγμα συμβαίνει σήμερα το πρωί με τη Φρανκφούρτη και τη Deutsche Bank. Τάση που επηρεάζει και τη Σοφοκλέους καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ χθες, η αναστροφή της τάσης αποδόθηκε κατά μείζονα λόγο στη φημολογία για θετικότερα-των αρνητικών-αποτελέσματα της Alpha Bank.

Κατά συνέπεια η σημερινή συνεδρίαση θα περιστραφεί γύρω από την Alpha, τις εκτιμήσεις οίκων για τα αποτελέσματα της Εθνικής, Eurobank και το…μόνιμο πρόβλημα της αγοράς, τον ΟΤΕ.

Ειδικά για την περίπτωση του οργανισμού θα μπορούσαν οι κακεντρεχείς να παραπέμψουν την όλη ιστορία στη γνωστή παροιμία του ”βοσκού και του λύκου”, μόνο που αναφορικά με τον οργανισμό, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση ελληνική εταιρία, τον ”κράχτη” μας αν θέλετε στις διεθνείς αγορές.

Επί των όσων συμβαίνουν στις τελευταίες ημέρες, οι αρχές ακολουθούν τη γνώριμή τους τακτική…της στρουθοκαμήλου. Ας είναι, αρκεί να μην επηρεάσουν τα συμβαίνοντα στον οργανισμό, τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ που θα λάβει το πράσινο φως στις 15 Νοεμβρίου.

Πολύτιμες οι στηρίξεις που παρέχουν ξένοι οίκοι για τον ΟΠΑΠ, εν όψει και των εγγραφών για τη ΔΕΗ, με πιο συγκροτημένη της SSSB. Εφικτός στόχος η τιμή των 12 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού.

Στα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, επιβεβαιώνεται η επανεργοποίηση του πολυπράγμονος επενδυτικού σχήματος που μόνο χθες κατάφερε να πραγματοποιήσει συναλλαγές περίπου στο 35% του συνολικού τζίρου.

Η μετοχή της Λαντέκ υπερέβη τα 7 ευρώ, καθώς επιχειρείται να προσελκυστούν και νέοι επενδυτές, μετά την εισαγωγή (τιμή 5,5 ευρώ) σε ”εκκαθαριστικό” ρόλο η Informatics, ενώ φαίνεται να διαμορφώνεται μόχλευση και σε ορισμένες άλλες μετοχές.

Χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής το κλείσιμο και οι συναλλαγές για παράδειγμα των Hitech, Δομική Κρήτης, τα αυξημένα κέρδη της Hyatt, οι προσεκτικές κινήσεις της Βιομηχανίας Ζάχαρης, τα νέα καλά αποτελέσματα του Πλαισίου, τα πακέτα στη Θεμελιοδομή, το νέο χθεσινό χαμηλό του Γρηγόρη και ορισμένων ακόμη μετοχών.

Εάν βοηθήσουν τα διεθνή χρηματιστήρια, θα επιχειρηθεί η επαναπροσέγγιση ”τοπικών αντιστάσεων”, που ενδέχεται να οδηγήσουν το δείκτη προς τις 1.850 μονάδες, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η εν λόγω αντίδραση να αποτελεί μέρος μιας επόμενης διόρθωσης προς την προηγούμενη χαμηλή τιμή των 1.706 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v