Τι ”βλέπει” η UBS για Eurobank

Απώλειες κατά 15% εκτιμά η UBS ότι θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Eurobank, που, όπως αναφέρει, ανακοινώνονται στις 11 Νοεμβρίου. Στην έκθεση με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου, διατηρείται η τιμή στόχος στα 10,5 ευρώ, όπως και η σύσταση για ”διακράτηση” (hold).

Τι ”βλέπει” η UBS για Eurobank
Τα 10,50 ευρώ διατηρεί ως τιμή στόχο για τη μετοχή της Eurobank έκθεση της UBS, με ημερομηνία 31 Οκτωβρίου, ενώ εξακολουθεί να συστήνει ”διακράτηση” (hold).

Στην ίδια έκθεση περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις του οίκου για τα κέρδη εννεαμήνου του ιδρύματος, που, όπως αναφέρεται, ανακοινώνονται στις 11 Νοεμβρίου και τα οποία εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα κατά 15%, στα 149 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα ισχυρά έσοδα από τόκους της τράπεζας εκτιμάται ότι θα αντισταθμίσουν τις αδύναμες επιδόσεις από τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την κεφαλαιαγορά.

Τα έσοδα από τόκους του ιδρύματος αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κατά 20%, ενώ τα έσοδα από προμήθειες εκτιμώνται μειωμένα κατά 13%, στα 160 εκατ. ευρώ.

Ο οίκος προβλέπει ότι δάνεια θα εμφανίσουν ποσοστιαία αύξηση κατά 20%, λόγω κυρίως της διαρκούς ανάπτυξης στεγαστικών και λιανικών δανείων. Για το οικονομικό έτος 2002 συνολικά, η έκθεση προβλέπει ότι τα στεγαστικά δάνεια θα διαμορφωθούν στο +35% και τα δάνεια προς το retail στο 30%.

Αναφορικά με τα λειτουργικά έξοδα, η UBS εκτιμά ότι τα έξοδα προσωπικού θα διαμορφωθούν στο +10%, λόγω πρωτίστως της επέκτασης της Eurobank στη λιανική, ενώ οι δαπάνες διοίκησης θα διαμορφωθούν στο 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v