Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως βλέπουν 5 ΑΧΕ το εννεάμηνο της Alpha (update)

Ως καλύτερα του αναμενομένου αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha Bank οι χρηματιστηριακές εταιρίες Εθνική ΑΧΕ, Marfin, P&K, EFG Eurobank και Ωμέγα. Που αποδίδουν τη θετική έκπληξη και ποιες είναι οι προβλέψεις για τη μετοχή και τα EPS του 2002 και 2003.

Πως βλέπουν 5 ΑΧΕ το εννεάμηνο της Alpha (update)
Εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε η Alpha Bank περιέχουν τα σημερινά reports των P&K ΑΧΕ, Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, Εθνικής ΑΧΕ και Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της P&K υποδέχθηκαν θετικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2002 της Alpha Bank, τα οποία αποδίδουν στη σημαντική αύξηση των εσόδων από trading ομολόγων.

Στο ίδιο σημείωμα επισημαίνεται ότι ενώ διατηρείται η πρόταση underweight, πρόκειται σύντομα να αναθεωρήσουν τόσο τις προβλέψεις τόσο όσο και την τιμή της μετοχής για την περίοδο 2002- 2003, ενώ αναμένουν βραχυπρόθεσμα κέρδη για τη μετοχή.

Εξάλλου, η EFG Eurobank ΑΧΕ επαναδιατυπώνει την πρόβλεψη ”market perform” για τη μετοχή της Alpha Bank, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα διέψευσαν θετικά τις προσδοκίες των αναλυτών της λόγω των υψηλότερων κερδών συναλλαγές σε ομόλογα. Η EFG Eurobank ΑΧΕ αναμένει ότι τα EPS για το 2002 θα διαμορφωθούν στα 0,77 ευρώ, δηλ. 31% κάτω από το 2001 (1,12 ευρώ).

Η θετική δυναμική που παρουσιάζει η κερδοφορία του γ’ τριμήνου αναμένεται να συνεχιστεί και το 2003, για το οποίο εκτιμάται ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα μεταβληθούν κατά διψήφιο ποσοστό, επισημαίνει η EFG Eurobank ΑΧΕ.

Η Εθνική ΑΧΕ αποδίδει την ”καλύτερη του αναμενομένου επίδοση” των αποτελεσμάτων της Alpha στα αυξημένα έσοδα της τράπεζας από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων κατά το γ΄ τρίμηνο το έτους, αλλά και την ελαφρά βελτιωμένη εικόνα στα έσοδα από τόκους.

Η Marfin Hellenic επισημαίνει ότι σε επίπεδο γ’ τριμήνου έναντι β’ τριμήνου τα αποτελέσματα ήταν αυξημένα κατά 59%, εξέλιξη που αποδίδεται στην ”υποστήριξη των εσόδων από συναλλαγές ομολόγων” και χαμηλότερων λειτουργικών εξόδων. Τα καθαρά έσοδα από τόκους, επισημαίνεται ότι σε επίπεδο margin εμφανίζουν βελτίωση 2% (ετήσια βάση) και 6% (τριμηνιαία βάση).

Τα αποτελέσματα τριμήνου της τράπεζας, αναφέρει το report της Marfin, ήταν πολύ υψηλότερα των εκτιμήσεων, κάτι που ενδέχεται να έχει θετική επιρροή και στην τιμή της μετοχής. Η κύρια ανησυχία της Marfin παραμένει η ”σφιχτή κεφαλαιακή βάση” της τράπεζας, ενώ διατηρείται η σύσταση για ”μείωση θέσεων” (”reduce”).

Η Ωμέγα, η οποία με τη σειρά της επισημαίνει ότι ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, εκτιμά ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Alpha δίνουν εικόνα για τα αποτελέσματα του συνόλου της χρήσης, τα οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο –44,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v