ΟΠΑΠ και Alpha τα κλειδιά της συνεδρίασης στο ΧΑ

Η συνέχιση των πιέσεων στον ΟΠΑΠ με υψηλό όγκο συναλλαγών εξακολουθεί να κρατά χαμηλά τα κέρδη του Γενικού δείκτη, ο οποίος μάλιστα γύρισε προς στιγμήν αρνητικά μετά και την εκδήλωση πιέσεων στην Alpha Bank. Κινητικότητα στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παρά τις σημαντικές πιέσεις στη μετοχή του ΟΠΑΠ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές που προσεγγίζουν πλέον τα 2 εκατ. τεμάχια, η αγορά ”κρατά” τις 1.782 μονάδες. Γύρισε οριακά αρνητικά στις 14.45΄, καθώς η μετοχή της Alpha υποχώρησε στα 11,5 ευρώ για να δοθεί στη συνέχεια σκληρή μάχη για το ”χρώμα” του Δείκτη.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,6% ενώ οριακή είναι η απόδοση του τηλεπικοινωνιακού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμένει μεταξύ 887 - 890 μονάδων ο FTSE 20, την στιγμή που μεγαλύτερα είναι τα κέρδη για τον ΜΚ 40.

Η μετοχή της τράπεζας Κύπρου βρίσκεται σε διακύμανση στα 2,5 ευρώ, εκμεταλλευόμενη και σήμερα τα εντυπωσιακά κέρδη του τραπεζικού δείκτη στο ΧΑΚ (που από τις 10 Οκτωβρίου προσεγγίζουν το 18%).

Η μετοχή του ΟΤΕ έχει σταθεροποιηθεί στα 11,5 ευρώ με συναλλαγές συγκριτικά λιγότερες από χθες (230.000 τεμάχια), ενώ της ΔΕΗ υποχωρεί προς τα 13,75 ευρώ με συναλλαγές περίπου 55.000 τεμαχίων.

Το σε γενικές γραμμές θετικό κλίμα στην αγορά, εν αναμονή των επισήμων αποτελεσμάτων της Alpha, εκμεταλλεύεται κυρίως η μεσαία κεφαλαιοποίηση όπου Lantec, Γιαννούσης, Μεσοχωρίτης, Alsinco, αλλά και ΔΟΛ, ΕΤΒΑ, Λιβάνης, Ικτίνος εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη (και με ανάλογη αύξηση των συναλλαγών τους).

Θα πρέπει για την συνέχεια, με επίκεντρο πάντα την μετοχή της Alpha, να διερευνηθούν τα περιθώρια αντίδρασης του τραπεζικού δείκτη (σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο) και που ενδεχομένως οδηγήσουν την αγορά και πάλι προς τις 1.795,3 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v