Σε ρόλο... Μπασινά η Alpha για τις τράπεζες

Παρά την ευχάριστη έκπληξη που μας επεφύλαξε χθες η Alpha καλό θα ήταν μέχρι τις 12 να ακολουθεί συντηρητική, αμυντική τακτική, μέχρις ότου διαφανούν, μέσω των Futures, οι ενδείξεις που θα διαμορφωθούν βραχυπρόθεσμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παρά την ευχάριστη έκπληξη που μας επεφύλαξε χθες η Alpha καλό θα ήταν μέχρι τις 12 να ακολουθεί συντηρητική, αμυντική τακτική, μέχρις ότου διαφανούν, μέσω των Futures, οι ενδείξεις που θα διαμορφωθούν βραχυπρόθεσμα.

Η ανακοίνωση βασικών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ είναι αυτή που θα καθορίσει εν πολλοίς από Νέα Υόρκη μέχρι και Σοφοκλέους την τάση.

Πρακτικά, αμυντική τακτική θα μπορούσε να σημαίνει επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τραπεζικούς τίτλους, συνεκτιμώντας και το χθεσινοβραδινό +4,36% της Εθνικής στη Wall, τόσες ώστε να φανεί ότι είναι δυνατή η διάσπαση της ”αντίστασης” των 1.795 μονάδων.

Κάτι τέτοιο δικαιολογεί και το μικρό περιθώριο βελτίωσης, όπως αυτό διαμορφώνεται στα παράγωγα του FTS 20 σε εύρος τιμών 888- 894 μονάδων.

Βραχυπρόθεσμα θα φανεί σήμερα εάν θα ρευστοποιηθεί και το εναπομείναν προς πώληση ποσοστό ξένου διαχειριστή (περί τις 450.00 μετοχές) στον ΟΠΑΠ, ενδεχόμενο που θα μπορούσε να πιέσει προς τα 9,1 ευρώ την τιμή της μετοχής.

Μεσοπρόθεσμα βεβαίως πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι στα τρέχοντα επίπεδα τιμών η μετοχή του Οργανισμού αποτελεί επενδυτική επιλογή για υπομονετικούς.

Για τον ΟΤΕ ό,τι και να ειπωθεί δεδομένης της εδώ και καιρό ξεκάθαρης θέσης της στήλης- είναι λίγο και άνευ σημασίας, όπως φαίνεται από την παντελή απουσία ανταπόκρισης από την πλευρά των αρχών ή άλλων συναδέλφων.

Σταθεροποιητικό κλίμα στον FTS 20 θα μπορούσε να ενδυναμώσει περαιτέρω τις διαθέσεις για βραχυπρόθεσμες κινήσεις στη μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Καλό θα είναι, να περάσουν τα πρώτα 10- 15 λεπτά προκειμένου να διαμορφωθεί σαφέστερη αντίληψη για το ποιες μετοχές και σε ποιες τιμές μπορούν σήμερα να δώσουν ευκαιρίες.

Σημαντικό θα είναι η σχέση ανοδικών/ πτωτικών τουλάχιστον να παραμείνει στο χθεσινό λόγο 2,1/1.

Υ.Γ. Δεν χάρηκα τόσο πολύ το ότι δεν έχασε η ομάδα μου στην Πόλη, όσο το ό,τι στην περιοχή τη γεμάτη μικρασιατικές μνήμες Καισαριανή ουδείς ”θρύλος” ή Ενωσίτης οπαδός δεν πανηγύρισε το γκολ των... φίλων και γειτόνων μας.

Συνήθως, η βάση έχει άλλα αισθήματα και αντίληψη από αυτά που ενδεχομένως να προωθούνται μέσω επιχειρηματικο- κοσμικών λογικών από την πολιτική ηγεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v