Ο οικονομικός τύπος της Παρασκευής

Με την αναθεώρηση των ελληνικών μακροοικονομικών στοιχείων από τη Eurostat απασχολείται η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών πρωτοσέλιδων της Παρασκευής, ενώ δεν λείπουν και εκτενείς αναφορές σε αποτελέσματα 9μήνου εταιριών, όπως η Alpha Bank και η Petrola.

Ο οικονομικός τύπος της Παρασκευής
Κεντρικό θέμα σε όλο σχεδόν τον οικονομικό τύπο της Παρασκευής αποτελεί η αναθεώρηση των μακροοικονομικών στοιχείων από τη Eurostat, ενώ σημαντικό χώρο καταλαμβάνουν και οι επιχειρηματικές ειδήσεις κυρίως για τα αποτελέσματα όπως της Alpha Bank, αλλά και της Petrola.

Eurostat- έλεγχοι: ”Το τέλος του Μύθου – υπερχρεωμένη η οικονομία” είναι ο τίτλος της Καθημερινής, η οποία τιτλοφορεί το οικονομικό της ένθετο με ”Κατέρρευσε η δημιουργική λογιστική”, αναφέροντας στον υπότιτλο ”και επισήμως ελλειμματικοί οι προϋπολογισμοί της τριετίας”. Το θέμα αποτελεί πρώτη επιλογή και της Ναυτεμπορικής που στον τίτλο της αναφέρει ”Το έλλειμμα ξανάρχεται και επισήμως στον προϋπολογισμό”.

Την είδηση προκρίνει ακόμη το Βήμα Ανάπτυξη, η Οικονομική Ελευθεροτυπία, η εφημερίδα Χρηματιστήριο, αλλά και το Κέρδος το οποίο χαρακτηρίζει τους προϋπολογισμούς ”virtual reality”. ”Λογιστικά τρικ, τέλος!”, γράφει η Εξπρές.

ΟΤΕ: ”Νέος γύρος συζητήσεων για τη RomTelecom” είναι ο τίτλος της Εξπρές, ενώ ”Παρατείνεται η αγωνία του ΟΤΕ για τη RomTelecom”, αυτός του Κέρδους. Σε διαφορετική πτυχή των δραστηριοτήτων του οργανισμού εστιάζει η Οικονομική Καθημερινή, που στο πρωτοσέλιδό της γράφει ”Απρόθυμος για τα δορυφορικά βάρη τώρα ο ΟΤΕ”.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- πρόστιμα: Για ”καμπάνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς” κάνει λόγο στο οπισθόφυλλο η Καθημερινή γράφοντας για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 676.300 ευρώ και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας επτά ΑΕΛΔΕ. ”Βαριά τα πρόστιμα” είναι ο σχετικός τίτλος της Εξπρές.

ΧΑ- Νέες Εισαγωγές: Για ”μηδενικό ενδιαφέρον εισαγωγής στο χρηματιστήριο” κάνει λόγο η Ναυτεμπορική στο πρωτοσέλιδό της, σχολιάζοντας τα ανάλογα στοιχεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.



Ακτοπλοΐα- ναύλοι: ”Ακριβότεροι από σήμερα οι ναύλοι στην ακτοπλοΐα”, γράφει η Ημερησία, ενώ προσθέτει ότι με τη δρομολόγηση 300 πλοίων καλύπτονται οι γραμμές προς και από 92 λιμάνια.

Alpha- αποτελέσματα: Βελτιωμένο το 9μηνο της Alpha είναι ο σχετικός τίτλος του Κέρδους, ενώ για ”μειωμένα καθαρά κέρδη 9μήνου της Alpha” κάνει λόγο η Εξπρές. ”Alpha- έκπληξη αλλάζει το κλίμα στη Σοφοκλέους” είναι ο πρώτος τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ ο υπέρτιτλος αναφέρει ότι ”διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες των διεθνών οίκων”. ”Καλύτερο το γ΄ τρίμηνο” τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο του Βήματος.

Μηχανική- Άκτωρ: ”Στη δικαιοσύνη η διαμάχη Μηχανικής- Άκτωρος” είναι ο τίτλος του οπισθόφυλλου της οικονομικής Καθημερινής, η οποία αναφέρεται στην προσφυγή του Πρ. Εμφιετζόγλου στα διοικητικά και ποινικά δικαστήρια για τις αναθέσεις δημόσιων έργων, όπως άλλωστε και το Κέρδος.

Zonagen- Lavipharm: ”Συγχωνεύονται Zonagen και Lavipharm” είναι ο τίτλος της Καθημερινής, ενώ ”στο Nasdaq μέσω Zonagen η Lavipharm, γράφει η Εξπρές.

Πετρόλα- αποτελέσματα: Στην κατά 395% αύξηση κερδών της Πετρόλα αναφέρεται η Ναυτεμπορική, ενώ για πενταπλάσια κέρδη της εταιρίας κάνει λόγο η Εξπρές.

Εμπορική- Προβλέψεις: ”Συρρίκνωση κερδών στο 9μηνο για Εμπορική είναι ο τίτλος στην πρώτη σελίδα του Χρηματιστηρίου, ενώ προσθέτεται ότι τα κέρδη αναμένονται χαμηλότερα κατά 67% σε σχέση με πέρσι

Αθηναϊκή Χαρτοποιία- πρόταση: ”Ενδιαφέρον για την αγορά της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας” είναι ο σχετικός τίτλος του Βήματος, το οποίο αναφέρει ότι η Kronotec (θυγατρική της Kronoswiss) υπέβαλε προσφορά 10 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της μονάδας της Softex στη Δράμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v