Χθες ήταν ο ΟΠΑΠ, σήμερα ο ΟΤΕ. Αύριο;

Στην εκ των προτέρων αναζήτηση του αρνητικού πρωταγωνιστή της ημέρας θα πρέπει πλέον να επιδίδονται οι παράγοντες της αγοράς, καθώς ο ΟΠΑΠ χθες, και ο ΟΤΕ (-2,46%) σήμερα, λειτούργησαν ανασταλτικά στην προσπάθεια αντίδρασης της αγοράς. Ανοδικά, λόγω Εθνικής (1,36%), κινήθηκαν οι τράπεζες (0,25%), αλλά και η περιφέρεια, ενώ διακρίθηκαν οι εκδόσεις (2,47%).

Χθες ήταν ο ΟΠΑΠ, σήμερα ήταν ο ΟΤΕ (-2,5%), τη Δευτέρα όλο και κάποια ”προβληματική” μετοχή θα μας προκύψει! Η σημερινή συνεδρίαση ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πλέον καταφατικό τρόπο πως η αγορά αντιμετωπίζει με δείγματα περιφρόνησης την διαμόρφωση τάσεως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Άλλωστε είναι ενδεικτικό ότι ο FTSE Small Cap και FTSE Mid 40 έκλεισαν με κέρδη 0,56% και 0,38% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που ο FTSE 20 κατέγραψε απώλειες 0,56% παρασέρνοντας παράλληλα και τον Γενικό Δείκτη σε περίπου ισόποσες απώλειες (-0,53%) και, δη στις 1.775,81 μονάδες.

Για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση η εικόνα του Δείκτη δεν αντικατοπτρίζει την τάση στην ευρύτερη αγορά, όπου οι ανοδικές μετοχές υπερπέρασαν τις πτωτικές κατά 20 (152/132) εν μέσω συναλλακτικής δραστηριότητας που ξεπέρασε τα 73 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν στη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων.

Πρέπει να επισημάνουμε για πολλοστή φορά, πως η ευρύτερη αγορά αν και με ανακυκλούμενη ρευστότητα είναι προφανές ότι θέλει να κινηθεί, έστω και μετριοπαθώς ανοδικά, τάση που πλέον γενικότερα δεν αποτυπώνεται στον Γενικό Δείκτη ο οποίος βρίσκει σε καθημερινή βάση εμπόδιο στην συμπεριφορά μιας ή περισσότερων μετοχών.

Επιπροσθέτως, το ότι δεν ανοίγονται νέες θέσεις short στα συμβόλαια επί του FTSE 20 καταδεικνύει σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, ότι οι ενασχολούμενη με την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αγνοούν πλέον πεισματικά το σενάριο της καθολικής πτωτικής κίνησης, αναγνωρίζοντας πως σε μια ευμενή συγκυρία η υποβόσκουσα ανοδική τάση θα αποτυπωθεί και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Και όλ΄ αυτά, εν μέσω μιας διεθνούς συγκυρίας που κάθε άλλο παρά θετική είναι τις τελευταίες ημέρες και σίγουρα δεν προδιαθέτει σε νέο ράλι.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: ΑΝΕΚ (προνομιούχες, 90), Εικόνα – Ήχος, Forthnet, Γρηγόρης, Βαρβαρέσος, Εμπορική Τράπεζα, ΑΝΕΚ (προνομιούχες, 96) και Νεώριον.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: ΑΝΕΚ (προνομιούχες, 90), Γρηγόρης, ΑΝΕΚ (προνομιούχες, 96) και Εικόνα – Ήχος.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Λάντεκ Επικοινωνίες και Ντεσπέκ Πολυμέσα (καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 2,44%, στα 8,38 ευρώ).

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Λάντεκ Επικοινωνίες (καταγράφοντας κέρδη 1,87%, στα 7,64 ευρώ) και Ντεσπέκ Πολυμέσα.

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε στα 73 εκατ. ευρώ (μειωμένος κατά 8,75% σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 420.000 τεμαχίων της Kεραμεία Αλλατίνη στην τιμή των 4,78 ευρώ και ένα πακέτο 180.000 τεμαχίων της Θεμελιοδομής στην τιμή των 3,38 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 390.000 τεμαχίων του Μουζάκη (κοινές) στην τιμή των 3,38 ευρώ και ένα πακέτο 41.690 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 14,88 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v