Πιέσεις από τα βαριά χαρτιά στο ΧΑ

Στις διακυμάνσεις της Εθνικής και της Εμπορικής αποδίδεται η ταλάντευση του Δείκτη μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου, ενώ εξακολουθούν οι πιέσεις στον ΟΤΕ. Ανακάμπτει σήμερα ο ΟΠΑΠ, ενδιαφέρον για Alpha, ενώ η σχέση ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται στο 2/1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αρνητικές οι μέχρι στιγμής πρώτες ενδείξεις από τη Νέα Υόρκη οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές μεταφέροντας μέρος της ασθένειας και στη Σοφοκλέους.

Χαμηλές οι συναλλαγές, μόλις 20 εκατ. ευρώ, μέχρι τις 12.30, με το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου να αφορά στις συναλλαγές επί συγκεκριμένων μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ευμετάβλητη η μέχρι στιγμής σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών, προσεγγίζει μεν τον χθεσινό λόγο, πλην όμως θα πρέπει να διατηρηθεί μέχρι τέλους αυτή η σχέση.

Παραμένει εντός του εύρους ”αντίστασης” η αγορά (1.785 – 1.795 μονάδες), με τον FTSE 20 να υποχωρεί οριακά, αλλά να αντιδρούν οι δείκτες βιομηχανικών, ψυχαγωγίας, κατασκευών.

Η μετοχή της Alpha Bank με συναλλαγές περίπου 45.000 τεμαχίων ενισχύεται οριακά στα 11,56 ευρώ, τη στιγμή που άλλες μετοχές του κλάδου σημειώνουν επίσης οριακές μεταβολές.

Το ότι ο Δείκτης ”παίζει” οριακά μεταξύ μπλε και κόκκινου οφείλεται κυρίως στις διακυμάνσεις των Εθνικής και Εμπορικής. Η μεν Εμπορική υποχωρεί προς τα 13,14 ευρώ, εξισορροπούνται όμως οι απώλειες της εν μέρει από την Εθνική (14,7 ευρώ). Περίπου 2% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Eurobank με περιορισμένη όμως προσφορά.

Από την άλλη πλευρά, μετοχές με ήδη εκδηλωμένη ή διαμορφούμενη ανοδική τάση (Connection, Κορδέλλου, ΔΟΛ, Κύπρου, ΛΑΜΨΑ, Lantec κ.α.) συνεχίζουν προς την καταγραφή υψηλότερων τιμών. Το ζητούμενο για σήμερα άλλωστε ήταν η σταθεροποίηση της αγοράς, μέχρι να διαμορφωθεί από τη Νέα Υόρκη η τάση στα ξένα χρηματιστήρια και ενδεχομένως να επηρεαστεί το λιγότερο δυνατό (στο αρνητικό ενδεχόμενο) η Σοφοκλέους.

ΣΗΜ. Αν και τεχνικής μορφής η αντίδραση, κατά 2,6%, της μετοχής του ΟΠΑΠ προς τα 9,6 ευρώ η στήριξη έχει διαμορφωθεί στα 8,8 ευρώ (συνοδευτικό υλικό έκθεση Fortius για ΟΠΑΠ) και επιμένουμε ότι αποτελεί επενδυτική επιλογή για υπομονετικούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v