Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

Συνάλλαγμα: Ο νικητής της κρίσης

Συνάλλαγμα: Ο νικητής της κρίσης

Οι συναλλαγές ισοτιμιών έχουν ήδη εξελιχθεί στην αγορά με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι το συνάλλαγμα έχει ωριμάσει και ως κατηγορία επένδυσης. Τι βρίσκουν όλοι αυτοί στα νομίσματα;

Στις επιχειρήσεις το

Στις επιχειρήσεις το "μάρμαρο" της κρίσης;

Οι νέοι ρυθμιστικοί κανόνες, επιχειρώντας να συνετίσουν τις τράπεζες, πλήττουν αθέλητα τις επιχειρήσεις, μέσω του αυξημένου κόστους συναλλαγών και στέρησης ρευστότητας. Ποιος θα πληρώσει τελικά το μάρμαρο;

Νέο τοπίο στη στρατηγική αντιστάθμισης κινδύνου

Νέο τοπίο στη στρατηγική αντιστάθμισης κινδύνου

Οι στρατηγικές αντιστάθμισης κινδύνου καλούνται να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους: τη μεταβλητότητα. Τα options και η μάχη των επιχειρήσεων με τον αστάθμητο παράγοντα των συναλλαγματικών κινήσεων.

Mobile banking: Οι 10 πιο καινοτόμες εφαρμογές

Mobile banking: Οι 10 πιο καινοτόμες εφαρμογές

Το iPhone και τα υπόλοιπα Smartphones κερδίζουν ολοένα περισσότερους πιστούς και στην ελληνική αγορά. Το "The Banker" εντοπίζει και προτείνει τις δέκα πιο καινοτόμες χρηματοοικονομικές εφαρμογές του σήμερα.

Cash Management: Οι αλλαγές φέρνουν ευκαιρίες

Cash Management: Οι αλλαγές φέρνουν ευκαιρίες

Οι ραγδαίες αλλαγές στο οικονομικό κλίμα δημιουργούν ευκαιρίες και για τραπεζικά ιδρύματα που ξέρουν να τις ανακαλύψουν. Ο Dean Sposito της Deutsche Bank μιλά στο The Banker για "θαμμένους θησαυρούς".

Η μεταβλητότητα σκοτώνει τις δημόσιες εγγραφές

Η μεταβλητότητα βλάπτει σοβαρά τις δημόσιες εγγραφές, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2009 και το 2010. Αρνητικότερες οι προοπτικές για τα IPOs των μικρότερων επιχειρήσεων, λέει το The Banker.

Ελλάδα: Κόντρες για την παρέμβαση του ΔΝΤ

Και στο έγκριτο περιοδικό "The Banker" οι θεωρητικές αντιπαραθέσεις για τη σκοπιμότητα ή μη της παρέμβασης του ΔΝΤ στην ελληνική περίπτωση μαίνονται και ο κ. Thomsen της τρόικας αναλαμβάνει ρόλο… υπερασπιστή.

"Εκπλήξαμε και τους εαυτούς μας"

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου γράφει στο έγκυρο The Banker. Πετά το μανδύα του σοσιαλιστή και υπερασπίζεται τα τεχνοκρατικά επιτεύγματα της κυβέρνησης που σηματοδοτούν "ραγδαία βελτίωση των συνθηκών".

Τράπεζες: Ήρθε το τέλος των υποκαταστημάτων;

Η ανάπτυξη των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας φέρνει άλλη εποχή στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών. Μήπως αυτό σημαίνει το τέλος των υποκαταστημάτων; Ο ειδικός συντάκτης του έγκυρου The Banker απαντά.

Βουλγαρία και Ρουμανία στην αρένα της κρίσης

Οι οικονομίες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας προσπαθούν να βγουν από τη στενωπό της κρίσης. Ο ρόλος των τραπεζών, τα προβλήματα και οι προκλήσεις σε δύο από τις αγορές με ισχυρότατη ελληνική  παρουσία.

Χίμαιρα οι επενδύσεις χωρίς κίνδυνο...

Ευρωπαϊκό "τσεκούρι" στα τραπεζικά bonus

Cash management: Το όπλο των τραπεζών

Ισπανικές τράπεζες vs Φούσκα ακινήτων

Οι κορυφαίες τράπεζες του κόσμου για το 2010

Ο θείος Σαμ σε βλέπει!

The Banker: Στα άδυτα της αγοράς των CDSs

Οι πιστωτικές κάρτες επιστρέφουν

Nomura: Χτίζοντας μια υπερδύναμη

Σε ασιατικούς ρυθμούς οι αγορές εμπορευμάτων

v