Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Intracom: Οι ”στόχοι” μετά την τριπλή συγχώνευση

Intracom: Οι ”στόχοι” μετά την τριπλή συγχώνευση

Ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα μετά τον ΟΤΕ, με μερίδιο αγοράς 25% - 30%, φιλοδοξεί να καταστεί ο νέος όμιλος που θα προκύψει από την τριπλή συγχώνευση των Unibrain, HOL και Teledome. Μεταξύ των ”ατού” του σχήματος το ευρύ πελατολόγιο της Teledome και η ισχυρή παρουσία της στο LLU, αλλά και η συνεργασία της HOL με τη Vodafone.

Τι δείχνουν τώρα οι αγορές ιδίων μετοχών

Σχέδια για δαπάνες 157,4 δισ. δολαρίων σε επαναγορές ιδίων μετοχών ανακοίνωσαν οι εταιρίες του δείκτη S&P 500 μόνο στο β’ τρίμηνο του 2007, με το ποσόν να εμφανίζεται αυξημένο κατά 58% σε ετήσια βάση, με τους αναλυτές να αποδίδουν τη χρηματιστηριακή άνθηση και στις ”τρελές” αγορές ιδίων μετοχών. Πώς θα επηρεάσει την τάση η αύξηση του κόστους χρήματος και η επιβράδυνση στα εταιρικά κέρδη και πώς μεταφράζεται αυτό για τις αγορές;

Αντιγράφοντας τις κινήσεις των μεγαλοεπενδυτών!

Αντιγράφοντας τις κινήσεις των μεγαλοεπενδυτών!

Όταν οι θεσμικοί αγοράζουν το 10% μιας εισηγμένης, πολλοί επενδυτές θεωρούν ότι δύσκολα κάνουν λάθος και ότι σύντομα η τιμή της μετοχής θα ”σκαρφαλώσει” σε επίπεδα ανώτερα από αυτά όπου έγινε το deal. Όμως, κερδίζει σίγουρα όποιος ακολουθεί τις επιλογές του ”έξυπνου χρήματος” στη Σοφοκλέους; Οι περιπτώσεις έντεκα δημόσιων προτάσεων και placements.

Σοφοκλέους: 15 + 7 μετοχές χωρίς δεκανίκια!

Σοφοκλέους: 15 + 7 μετοχές χωρίς δεκανίκια!

Σε άλλους το επίπεδο των 5.000 μονάδων προκαλεί ”πονοκέφαλο” και ανεπιθύμητους συνειρμούς. Για άλλους αποτελεί πηγή αισιοδοξίας για την κατάκτηση ακόμη πιο υψηλών ”οχυρών” όμως σε κάθε περίπτωση όλοι θέλουν να κερδίσουν. Ο ”Μ” παρουσιάζει ένα χαρτοφυλάκιο 15+7 μετοχών οι οποίες διαθέτουν χρηματιστηριακούς δείκτες που ξεχωρίζουν και διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη και ελκυστικούς δείκτες.

ΕFG: Σε τροχιά ανάπτυξης η Σερβική οικονομία

ΕFG: Σε τροχιά ανάπτυξης η Σερβική οικονομία

Η οικονομία της Σερβίας έχει μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιταχυνθεί στο 7% το 2007, αναφέρει η Eurobank σε σχετικό report με αφορμή συνάντηση στελεχών της με Σέρβους αξιωματούχους στο Βελιγράδι. Οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου και της αγοράς ακινήτων.

Dionic: Μια πολυεθνική... από το Μενίδι!

Το growth story ενός ομίλου που πουλά από ηλεκτρονικά παιχνίδια έως ρούχα, είδη γραφείου, υπολογιστές, προϊόντα bebe κ.λπ. Και που επιδιώκει να επεκταθεί στο real estate και στην ενέργεια! Ένα μοντέλο ανάπτυξης αλλιώτικο από τα άλλα.

ΧΑ: Tα super deals... αλλάζουν το τοπίο!

Παράγοντα ριζικής αλλαγής του τοπίου και ”μαξιλάρι ασφαλείας” για τον ΓΔ αποτελούν τα μεγάλα deals με καταλύτη των εξελίξεων τη μεγάλη ρευστότητα. Οι κρίσιμες διαφορές του 2007 με το 1999. Οι εξελίξεις αλλά και οι πρωταγωνιστές σε κλάδους όπως οι τράπεζες, τα telecoms, η υγεία, η ακτοπλοΐα, η ενέργεια. Αναλυτικός πίνακας με τις αποτιμήσεις μετοχών από κλάδους που προσφέρονται για deals.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στο προσκήνιο

Πρόσφατα στοιχεία της Morgan Stanley έδειξαν ότι οι αποδόσεις των οικογενειακών επιχειρήσεων ξεπερνούν τους μέσους όρους της αγοράς, με αποτέλεσμα να συστήνονται ως σοβαρές επενδυτικές επιλογές. Γιατί ξεχωρίζουν από τα πιο εκσυγχρονισμένα διοικητικά σχήματα, ποια τρικ χρησιμοποιούν και ποιά είναι τα...”τζάκια” με μέλλον.

Η μεγάλη κομπίνα με τα.. ”σκάνδαλα”

”Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” λέει ο λαός μας. Η παροιμία έγινε... επιχειρηματική πρακτική και μάλιστα πετυχημένη. Ας όψονται οι προσβάσεις στα media κι ο πανταχού παρών φόβος του πολιτικού κόστους. Από τη ΔΕΗ ως τον ΟΠΑΠ κι ακόμη παραπέρα, τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Βάλλονται για έλλειμμα διαφάνειας οι οίκοι

Σε ολιγοπώλια με τεράστια ισχύ έχουν μετατραπεί οι οίκοι αξιολόγησης. Το τελευταίο διάστημα η ισχύς τους φαίνεται περισσότερο από ποτέ, καθώς εντείνονται οι επικρίσεις για τον ρόλο τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά στεγαστικών δανείων χαμηλής φερεγγυότητας. Γιατί δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους; Η έλλειψη διαφάνειας και οι προφανείς συγκρούσεις συμφερόντων.

Υψοφοβία και... μεγάλες προσδοκίες

Αγορές ιδίων μετοχών: H χρήση και… η κατάχρηση!

Hedge funds: Νέα φλέβα χρυσού τα... metal plays

Μαΐλλης: Οι καθυστερήσεις τα λάθη και το στοίχημα

Lavipharm: Το στοίχημα της φαιντανύλης

Βήματα προόδου για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Τζάμπα ”καίει” η… Ζάμπα!

Ο πυρετός των deals ”χτυπά” και τη Σοφοκλέους

Σοφοκλέους: Ο χάρτης των τραπεζικών συμμετοχών

Σοφοκλέους: Κυνήγι ευκαιριών!

v