Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Αλλάζουν ρότα τα ΕΛΠΕ

Αλλάζουν ρότα τα ΕΛΠΕ

Το δρόμο για τη μετεξέλιξη των Ελληνικών Πετρελαίων σε περιφερειακή δύναμη αξιώσεων διανοίγει η προσφορά της κοινοπραξίας LukOil - Λάτση για το 23% του ομίλου. Ο Κ. Τσαούσης γράφει για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων και ξετυλίγει το νήμα των δεσμεύσεων και των προσδοκιών της κοινοπραξίας για το νέο ρόλο των ΕΛΠΕ στα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Τις διαδικτυακές εφημερίδες προτιμούν στις ΗΠΑ

Τις διαδικτυακές εφημερίδες προτιμούν στις ΗΠΑ

Τη βασική πηγή ενημέρωσης των χρηστών του internet στις ΗΠΑ, αποτελούν τα τοπικά ειδησεογραφικά portals γενικού, αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ενωσης Εφημερίδων. Οι βασικότερες ηλεκτρονικές χρηματιστηριακές και ειδησεογραφικές διευθύνσεις.

Ο φανταχτερός κόσμος των διεθνών αναλυτών

Ο φανταχτερός κόσμος των διεθνών αναλυτών

Μπορεί οι επενδυτικοί οίκοι να έχουν τεθεί στο στόχαστρο των διεθνών εποπτικών αρχών για την πολυσχιδή και επικαλυπτόμενη δραστηριότητα που αναπτύσσουν, πλην όμως τα κέρδη, αλλά και οι αμοιβές των στελεχών παραμένουν αστρονομικές. Ποιες είναι οι ετήσιες απολαβές των πρωτοδιοριζόμενων χρηματιστών και των CEO.

Τα κοσμήματα είναι... παντοτινά

Τα κοσμήματα είναι... παντοτινά

Οι ”φουσκωμένες” πωλήσεις πλατίνας, χρυσού και διαμαντιών δείχνουν πως η βιομηχανία κοσμήματος έχει ”αποθέματα δυνάμεων” ακόμη και σε περιόδους ύφεσης. Πως θα κινηθούν κολοσσοί, όπως οι Piguet, Rolex και Herme’s; Πόσο κοστίζει ένα ζευγάρι σκουλαρίκια του 18ου αιώνα και πόσο ένα σύγχρονο 4 καρατίων;

Το παρασκήνιο για τις αλλαγές στην ΑΤΕ

Το παρασκήνιο για τις αλλαγές στην ΑΤΕ

Τις διαφορετικές απόψεις που εξέφρασαν για την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής, ”πλήρωσαν”, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραιτηθέντες υποδιοικητές κ.κ. Καζαντζής και Ζαχαριάδης, των οποίων η παραίτηση είχε ζητηθεί από το υπουργείο Οικονομίας τη Μεγάλη Πέμπτη.

Aποτελεσματική η πολυκαναλική Internet διαφήμιση

Αποτελεσματικότερη θεωρείται η πολυκαναλική διαφήμιση στο Internet, όταν δηλ. ο συνολικός προϋπολογισμός διαχωρίζεται σε περισσότερους του ενός δικτυακούς τόπους, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας ερευνών Jupiter.

Οι ασύμμετρες... επενδύσεις του Nobel Fοundation

Μπορεί η ”ασύμμετρη πληροφόρηση των χρηματοοικονομικών αγορών” των Akerlof, Spence και Stiglitz να έλαβε το βραβείο Νόμπελ του 2001, πλην όμως οι επενδύσεις του φερώνυμου ιδρύματος επλήγησαν από τοποθετήσεις στις ασιατικές αγορές το 1998. Πόσο αμοίβονται οι νομπελίστες και ποιά είναι τα διαθέσιμα του οργανισμού.

Η δωρεάν μουσική από το Internet... καλά κρατεί

Σημαντικές απώλειες στις πωλήσεις τους κατέγραψαν τον περασμένο χρόνο οι δισκογραφικές εταιρίες, καθώς όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του Internet, χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους, προκειμένου να ”κατεβάσουν” τραγούδια. Οι βασικότερες... μουσικές διευθύνσεις.

Κλαδική μελέτη του ΙΟΒΕ για την ξυλεία

”Μη ικανοποιητική” χαρακτηρίζει μελέτη του ΙΟΒΕ τη χρηματοοικονομική κατάσταση του κλάδου της ελληνικής ξυλείας, αφού παρατηρούνται προβλήματα ρευστότητας και μειωμένη κερδοφορία. Πληγή αποτελούν, σύμφωνα με τη μελέτη και οι εισαγωγές, οι οποίες το διάστημα 1993-2000 αυξήθηκαν κατά 57,5%.

Προς τα πάνω οι τιμές των Η/Υ

Σημαντική αύξηση παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στις τιμές των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στοιχείο που αποδίδεται κυρίως στα εξαρτήματα και ειδικότερα στο τριπλασιασμό των τιμών στις μνήμες Η/Υ, που επηρρεάζουν το τελικό κόστος.

Με τη βούλα... Παπαδήμου (και ΤτΕ) οι εκτιμήσεις

Το χρυσοφόρο ”παλάτι” του... Champions League

”Καταπίνει” ρευστό η Αργεντινή

Μάχες για τα δίκτυα διανομής στην κινητή τηλεφωνία

Τα... θολά νερά του εμπορίου τέχνης

Η βιομηχανία... της Formula 1

ΔΕΗ και ΕΛΠΕ σφάζονται στην ποδιά της ΔΕΠΑ

Διεθνείς αγορές: Η ρευστότητα έλκει κεφάλαια

Πλώρη για Κύπρο έβαλαν Cosmote - Panafon

Θετικές ενδείξεις στον Τουρισμό

v