Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τις διαδικτυακές εφημερίδες προτιμούν στις ΗΠΑ

Τη βασική πηγή ενημέρωσης των χρηστών του internet στις ΗΠΑ, αποτελούν τα τοπικά ειδησεογραφικά portals γενικού, αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ενωσης Εφημερίδων. Οι βασικότερες ηλεκτρονικές χρηματιστηριακές και ειδησεογραφικές διευθύνσεις.

Τις διαδικτυακές εφημερίδες προτιμούν στις ΗΠΑ
Τα τοπικά ειδησεογραφικά portals γενικού αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος αποτελούν την βασική πηγή ενημέρωσης των χρηστών του internet στις ΗΠΑ συγκρινόμενα με οποιαδήποτε άλλη πηγή, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ενωση Εφημερίδων (NAA-Newspaper Association of America).

Σύμφωνα με την έρευνα, το 62% των χρηστών στις ΗΠΑ επιλέγουν το δίκτυο προκειμένου να συλλέξουν τις απαραίτητες πληροφορίες και μάλιστα προτιμούν τα τοπικά sites αντί των μεγάλων πολυεθνικών όπως το Yahoo!.

Οι ”δικτυακοί αναγνώστες εφημερίδων” στην πλειοψηφία τους συνδέονται καθημερινά στο δίκτυο και επισκέπτονται επίσης καθημερινά τα sites που επιλέγουν για την ενημέρωσή τους, παραμένοντας συνδεδεμένοι για πολύ περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους χρήστες.

Σε ότι αφορά το προφίλ των συγκεκριμένων χρηστών, το 51% είναι πτυχιούχοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους χρήστες συνολικά ανέρχεται σε 42%. Επιπλέον, το 25% δηλώνει εισόδημα άνω των 100.000 $, ποσοστό που γενικά για τους χρήστες του διαδικτύου ”πέφτει” σε 17%. Το 37% της συγκεκριμένης κατηγορίας έχει πρόσβαση μέσω σύνδεσης υψηλών ταχυτήτων στο σπίτι ενώ το 49% απολαμβάνει ευρυζωνικές συνδέσεις στο χώρο εργασίας.

Οι on-line ”εφημεριδοφάγοι” αποτελούν ταυτόχρονα και μια ισχυρή αγοραστική δύναμη καθώς σύμφωνα με την έρευνα 8 στους 10 πραγματοποίησαν τουλάχιστον μια on-line αγορά τους τελευταίους έξι μήνες ενώ περίπου οι μισοί ξόδεψαν περισσότερα από 500$ κατά το ίδιο διάστημα.

Στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται επίσης ότι όσο περισσότερο καιρό χρησιμοποιεί κανείς το internet τόσο περισσότερο εθίζεται στην χρησιμοποίηση των ειδησεογραφικών portals γεγονός που εκτιμάται ότι θα καταστήσει το συγκεκριμένο τρόπο ενημέρωσης σαν πρώτη συνολικά επιλογή των Αμερικάνων στο άμεσο μέλλον καθώς η διείσδυση του μέσου θα αυξάνεται.

Σταμάτης Ζαχαρός

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v