Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνουν οι χρήστες του internet παγκοσμίως

Αύξηση του 7% σημείωσαν κατά το α΄τρίμηνο του 2002, οι οικιακοί χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Newsfactor. Επιπλέον, οι περισσότεροι χρήστες παραμένουν άνδρες με τις γυναίκες όμως να κρατούν τα σκήπτρα στις δικτυακές αγορές.

Αυξάνουν οι χρήστες του internet παγκοσμίως
Αύξηση της τάξης του 7% σημείωσαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2002 οι χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως που έχουν πρόσβαση από το σπίτι τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία Newsfactor.

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ”οικιακών” χρηστών στο τέλος Μαρτίου 2002 ανήλθε σε 531,3 εκατομμύρια έναντι 498,2 εκατομμυρίων στο τέλος του 2001. Το 34% των χρηστών, κατοικοεδρεύουν στη Β. Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) με την Ευρώπη (όπου προσμετράτε και η Μ. Ανατολή) να ακολουθεί με 27%, την Ασία-Ωκεανία με 21% και τη Λ. Αμερική με μόλις 2%.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την Αφρική καθώς οι χρήστες εκεί παραμένουν σπάνιο είδος και προσμετρώνται στη γενική κατηγορία υπόλοιπος κόσμος που αντιπροσωπεύει το 16%.

Σε προηγμένες τεχνολογικά χώρες, όπως η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία και η Αυστραλία, η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών (σε ποσοστό 90%) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το internet προκειμένου να ανταλλάσσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ακρόαση ραδιοφωνικών σταθμών ή η παρακολούθηση video καταλαμβάνει ποσοστό χαμηλότερο από 5% ενώ δραστηριότητες όπως τα chat rooms ή η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (instant messaging) αφορούν λιγότερους από 30 στους 100 χρήστες.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, η παρακολούθηση Video αλλά και η ακρόαση μουσικής αναμένεται να ”χτυπήσουν” στο μέλλον την κυριαρχία του e-mail, γεγονός που θα βοηθηθεί από την επέκταση των ευρυζωνικών συνδέσεων παγκοσμίως. Ειδικότερα, στοιχεία από χώρες με μεγάλο αριθμό τέτοιων συνδέσεων, όπως το Χονγκ Κονγκ (όπου 58% των οικιακών χρηστών έχουν γρήγορη σύνδεση) αναφέρουν ότι οι multimedia εφαρμογές αφορούν περισσότερους από 30 στους εκατό χρήστες.

Χωρίς να υπάρχουν ακριβή στοιχεία, οι περισσότεροι χρήστες παγκοσμίως είναι άνδρες, με τις γυναίκες όμως να κρατούν τα σκήπτρα στις δικτυακές αγορές όπως αναφέρουν μεγάλοι εμπορικοί δικτυακοί τόποι όπως το e-bay και το Amazon.

Σ.Α.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v