Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το e-mail υπεράνω... όλων!

Ο μέσος Βρετανός ασχολείται 49 λεπτά ημερησίως με τα e-mail του, ενώ μόλις 25 λεπτά με τα παιδιά του. Ο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται στην ταξινόμηση και ”ξεκαθάρισμα” των άχρηστων πλέον e-mail, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε έρευνα του Βρετανικού Υπ. Βιομηχανίας και Εμπορίου με θέμα τις εργασιακές συνήθειες.

Διπλάσιο χρόνο αφιερώνουν στην ενασχόλησή τους με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο οι εργαζόμενοι στη Μ. Βρετανία, σε σχέση με το χρόνο που ”σπαταλούν” προκειμένου να παίξουν με τα παιδιά τους.

Στο θλιβερό αυτό συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του Βρετανικού Υπ. Βιομηχανίας και Εμπορίου με θέμα τις εργασιακές συνήθειες των Βρετανών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος Βρετανός ασχολείται 49 λεπτά ημερησίως με τα e-mail του, ενώ μόλις 25 λεπτά με τα παιδιά του. Ο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται στην ταξινόμηση και ”ξεκαθάρισμα” των άχρηστων πλέον e-mail, σύμφωνα με όσα δήλωσε το δείγμα των εργαζομένων.

Η e-mail-μανία, δεν φαίνεται πάντως να ικανοποιεί ούτε τις επιχειρήσεις που θεωρούν ότι το αποτέλεσμα της αποστολής και λήψης e-mail προκαλούν στρες στους εργαζομένους καθώς συνδέονται με δύο από τους πλέον παραδοσιακούς παράγοντες πρόκλησης στρες: τις συνεχείς διακοπές και τα περίφημα deadlines.

Οι ερευνητές του Υπουργείου καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σαν αποτέλεσμα του προκαλούμενου στρες, η επιχείρηση επωμίζεται κόστος ίσο με 7,11 λίρες εβδομαδιαίως.

Κατά τα άλλα η έρευνα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Βρετανοί είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στην Ευρώπη καθώς έχουν το μικρότερο διάλειμμα φαγητού (το περίφημο lunch break) ενώ κατά μέσο όρο κάνουν χρήση μόλις δύο εβδομάδων διακοπών ετησίως.

Σ.Α.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v